Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Martin Adam Pavlík
31. prosince 2022 19:15
Čas čtení 0:48

Italské divadlo zrušilo představení ruského tanečníka, který má tři tetování Vladimira Putina

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Italské divadlo zrušilo představení ruského tanečníka, který má tři tetování Vladimira Putina
Zdroj: Getty Images/Darren Gerrish

Měl vystoupit 28. až 29. ledna v milánském divadle Arcimboldi.

Italské divadlo v pátek zrušilo představení významného ruského baletního tanečníka Sergeje Polunina, který má dohromady tři tetování ruského prezidenta Vladimira Putina. Stalo se tak v reakci na online protesty proti jeho vystoupením. Informují o tom U. S. News a italský deník Il Giorno.

Divadlo uvedlo na webové stránce, že rozhodnutí zrušit plánovaná představení Polunina ve dnech 28. až 29. ledna v milánském divadle Arcimboldi přišlo v důsledku antikampaně vůči tanečníkovi na internetu a sociálních médiích. Polunin měl v Miláně vystoupit už v roce 2019, ale vystoupení bylo opakovaně odloženo z důvodu pandemie covidu.

29. prosince 2022 15:52 Čas čtení 0:47 Na území Běloruska dopadla údajně ukrajinská raketa. Jde o propagandu, říká novinářka Na území Běloruska dopadla údajně ukrajinská raketa. Jde o propagandu, říká novinářka

Jak dále píše zpravodajský portál, Polunin v září vystupoval během turné v Uzbekistánu, kde tancoval ve vojenské uniformě na počest padlých ruských vojáků, čímž si vysloužil důtku od uzbeckých úřadů, které řekly, že se odchýlil od dohodnutého programu.

Italské divadlo ke zrušení lednových představení uvedlo, že zrušení bylo aktem politické a morální odpovědnosti vzhledem ke „klimatu napětí a hrozeb“. Rovněž divadlo připomnělo, že jasně odsuzuje probíhající válku na Ukrajině, kterou začalo Rusko tvrdou invazí 24. února letošního roku.

Polunin se paradoxně narodil na Ukrajině, kde studoval balet. Od 13 let žil v Británii a v 19 letech se stal nejmladším sólistou Královského baletu v Londýně. Ruské občanství získal v roce 2018.

Sergej Polunin
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domů
Sdílet
Diskuse