Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jakub Paulík
31. prosince 2022 18:13
Čas čtení 0:35

Předkové Benedicta Cumberbatche vlastnili na Barbadosu plantáže s otroky. Dnes na to rodina může doplatit

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Předkové Benedicta Cumberbatche vlastnili na Barbadosu plantáže s otroky. Dnes na to rodina může doplatit
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures

Plantáž s otroky na Barbadosu zakoupil v roce 1728 Cumberbatchův sedmý pradědeček.

Rodina britského herce Benedicta Cumberbatche vlastnila v minulosti na Barbadosu plantáže s otroky. Po jejich uzavření dostali hercovi příbuzní od barbadoské vlády vyplaceno 6 000 liber, v současnosti by to činilo zhruba 3,6 milionu liber (98 milionů korun). Barbadoská vláda by však nyní od hercovy rodiny mohla požadovat odškodné, uvádí Daily Mail a Telegraph.

Plantáž s otroky na Barbadosu zakoupil v roce 1728 Cumberbatchův sedmý pradědeček. Až do jejího uzavření na ní pracovalo přibližně 250 otroků. Zajímavostí je, že samotný Cumberbatch si v roce 2012 zahrál ve filmu 12 let v řetězech majitele plantáže Williama Forda.

Problém kvůli minulosti předků může mít i poslanec Dolní sněmovny britského parlamentu Richard Drax. Ten na Barbadosu vlastní 250 hektarů pozemku, který byl kdysi plantáží, na níž také pracovali otroci. Vláda od něj žádá vrácení pozemku nebo finanční kompenzaci. Výsledek tohoto sporu může vtáhnout do procesu finančních náhrad i rodinu Cumberbatche. 

Doctor Strange 2
Zdroj: Marvel Studios
Domů
Sdílet
Diskuse