Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ema Stanovská
8. ledna 2023 19:18
Čas čtení 0:35

VIDEO: Romové vypískali Mariana Kotlebu na shromáždění v Michalovcích. Označili ho za fašistu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Romové vypískali Mariana Kotlebu na shromáždění v Michalovcích. Označili ho za fašistu
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Romové se sešli na náměstí v Michalovcích, aby uctili památku zdravotní sestry Eriky, která byla zavražděna na Nový rok.

Ve slovenské obci Michalovce se na náměstí shromáždily stovky Romů, kteří přišli uctít památku 46leté bývalé zdravotní sestry Eriky. Ta byla zavražděna na Nový rok, když si šla vybrat peníze z bankomatu. Při tom na ni ale zaútočil muž s nožem.

Nedělní shromáždění probíhalo klidně až do chvíle, dokud se neobjevil předseda strany ĽSNS Marian Kotleba, který sám lidi ke shromáždění svolával.

V momentě, kdy se Marian Kotleba objevil na náměstí, začali Romové skandovat: „Fašista! Fašista!“ Organizátor podle portálu TV Noviny už předčasně shromáždění ukončil. Situace je v současnosti klidná.

Po Michalovcích tři dny jezdila dodávka s logem Ľudovej strany Naše Slovensko. Předseda strany Marian Kotleba obyvatele vyzýval, aby zakročili proti romské komunitě.

Policie z vraždy Eriky obvinila 18letého Roma Valentýna H. z místní osady, který ženu honil a několikrát bodl. Následně jí ukradl mobilní telefon a peněženku. Mladíka vzali do vazby. Zadržen byl pár dní po činu.

Domů
Sdílet
Diskuse