Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2023 15:30
Čas čtení 2:10
Tereza Šnajdrová

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na přehlídku severských filmů

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na přehlídku severských filmů
Zdroj: Rock for People/Payale Royale/propagační materiál
KULTURA ČESKO KULTURNÍ AKCE PÁRTY A AKCE POJĎ VEN! PRAHA
Uložit Uložené

I tento týden je nadupaný skvělými akcemi, tak neseď doma a vyraz za kulturou.

Pondělí je tu a s ním i náš (ne)tradiční přehled těch nejlepších kulturních akcí, které se tento týden uskuteční v Praze. Vyraz na koncert kanadských rockerů Palaye Royale, které na pódiu doplní Yonaka, oslav 32. narozeniny legendárního klubu Rock Café nebo dej šanci českému metalu v podání Severals. Kromě koncertů můžeš také vyrazit na výstavu Zenga – japonské zenové obrazy ze sbírky Kaeru-an a nezapomeň na přehlídku severských filmů Scandi 2023.

Doporučeno
Přehled: Do Česka přijedou The Weeknd, Blink-182 nebo The 1975. Toto jsou nejočekávanější hudební akce roku 2023 Přehled: Do Česka přijedou The Weeknd, Blink-182 nebo The 1975. Toto jsou nejočekávanější hudební akce roku 2023 15. ledna 2023 12:30

Palaye Royale, 20. ledna v Malé sportovní hale

V rámci evropského turné k novému albu Fever Dream se do Prahy tento týden vrátí kanadští rockeři Palaye Royale. Spolu s nimi vystoupí v pátek 20. ledna v Malé sportovní hale Yonaka, anglická rocková kapela, která si získala srdce mnohých na festivale Rock for People, kde odehrála nezapomenutelný set.

Už teď je jasné, že na tento večer budeme vzpomínat ještě hodně dlouho, tak neváhej a kupuj lupeny, dokud ještě jsou. Vstupenky stojí 790 korun a brány Malé sportovní haly se otevřou v 18:00 hodin.


32. narozeniny Rock Café, 20. ledna v Rock Café

Pokud nepatříš mezi fanoušky rocku, ale naopak máš chuť na nějaký ten rap se špetkou popu, vyraz na oslavu 32. narozenin legendárního klubu Rock Café. Kromě toho, že se bude slavit, se můžeš také těšit na vystoupení českého rappera 7krát3 nebo na indie kapelu The Valentines, kterou můžeš znát třeba i z pěvecké soutěže Eurovize. 

V Rock Café se v pátek 20. ledna bude vzpomínat na devadesátky a připraven bude i tematický nápoják nebo fotokoutek. Zalov v šatníku, vytáhni nějaký kousek z dob minulých a přijď do Rock Café i ty. Narozeninový mejdan startuje ve 20:00 hodin a vstupenky koupíš za 332 korun.

Severals, Abbie Falls a Donnie Darko, 21. ledna v Café V Lese

Metalheads potěší sobotní koncert v Café V Lese, kde se na jednom pódiu prostřídají Severals, Abbie Falls a Donnie Darko. Zástupci české hudební scény nám ukáží, jak se to dělá u nás v Česku, a věříme, že to bude skvělá podívaná. Severals na akci navíc pokřtí své debutové album Algorithm a to si prostě nemůžeš nechat ujít.

Zapiš si tedy – sobota 21. ledna, 19:00 hodin, Café V Lese na Krymské. Vstupenky se v předprodeji prodávají za 213 korun.

Přehlídka současných severských filmů Scandi 2023, 18. až 25. ledna v Praze

Ve středu 18. ledna startuje přehlídka současných severských filmů Scandi 2023, která bude trvat až do 25. ledna, a to v kinech po celém Česku a Slovensku. Těšit se můžeš na výběr těch nejlepších snímků ze Švédska, Finska, Norska, Dánska a Islandu.

„Letošní filmy jsou žánrově rozmanité, ale spojuje je téma mezilidských vztahů a společenské role. Festival zahájí norský historický velkofilm Emigranti za osobní účasti režiséra Erika Poppeho, podepsaného pod úspěšnými snímky Králův nesouhlas či Utøya, 22. července. Diváci budou mít také možnost zhlédnout filmovou adaptaci islandského románu Letní světlo, a pak přijde noc,“ hlásá Skandinávský dům.

 
Zenga – japonské zenové obrazy ze sbírky Kaeru-an, celý týden v Salmovském paláci

Národní galerie Praha rozšířila 13. prosince 2022 výstavu Zenga – japonské zenové obrazy ze sbírky Kaeru-an o další díla a prodloužila tak i trvání této jedinečné výstavy. Navštiv Salmovský palác a kochej se zenovými malbami a kaligrafií, které do sbírky věnoval nizozemský sběratel Felix Hess.

Výstavu můžeš navštívit až do 18. června 2023 a vstupenky pořídíš za 80 až 300 korun.

Zenga
Zdroj: NGP/propagační materiál
Anketa:
Na které akci se potkáme?
Palaye Royale
32. narozeniny Rock Café
Severals, Abbie Falls a Donnie Darko
Scandi 2023
Zenga – japonské zenové obrazy ze sbírky Kaeru-an
Na jiné
Palaye Royale
7 %
32. narozeniny Rock Café
13 %
Severals, Abbie Falls a Donnie Darko
0 %
Scandi 2023
60 %
Zenga – japonské zenové obrazy ze sbírky Kaeru-an
7 %
Na jiné
13 %
Zpět
Sdílet
Diskuse