Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
16. ledna 2023 17:44
Čas čtení 0:50

Pomoz dopadnout homofobního útočníka z metra, policie zveřejnila záběry z kamer

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pomoz dopadnout homofobního útočníka z metra, policie zveřejnila záběry z kamer
Zdroj: Martin Junius/CC0/volně k užití (ilustrační foto)

Incident se odehrál ve stanici metra Kobylisy v úterý 20. prosince okolo 23. hodiny.

Dosud neznámý muž zaútočil 20. prosince na dvojici mužů v pražském metru, důvodem byla zřejmě jejich sexuální orientace. Policie nyní zveřejnila záběry z kamer, na kterých je muž, se kterým by potřebovala v souvislosti s incidentem mluvit. 

Napadení muži museli vyhledat lékařské ošetření

Incident se odehrál před Vánocemi na zastávce metra Kobylisy. „Dvojice mužů se vracela z návštěvy divadla, když je ve vagónu metra ve zmiňované stanici napadl neznámý muž. Ten je nejprve častoval poznámkami o jejich sexuální orientaci a pak na ně zaútočil pěstmi. Muži ze soupravy vystoupili a útočník pokračoval dál ve směru na Letňany,“uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. 

Zranění muži museli následně vyhledat lékařské ošetření a celý incident oznámili na policii, kde je případ řešen kriminalisty z oddělení extremismu pro podezření z výtržnictví.

V souvislosti s případem nyní policie hledá muže v modré bundě, kterého zachytily kamery v metru. Nastoupil ve stanici metra Opatov a vystoupil na Proseku. „Kriminalisté by s ním rádi hovořili, jelikož by mohl přispět k objasnění případu. Zároveň přivítáme informace k muži, který se s ním loučil ve stanici metra Opatov a podle všeho ho zná. Na linku 158 ať se ozvou i lidé, kteří incident viděli,“ vyzval policejní mluvčí. 

Pokud tedy možného svědka poznáváš anebo máš jakékoliv informace, neváhej a policii se ozvi.

Domů
Sdílet
Diskuse