Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2023 15:00
Čas čtení 3:36
Dominik Vetrák

Netflix se v roce 2023 pokusí převálcovat konkurenci. Chystá se vydat akční blockbustery, dramata i očekávané komedie

Netflix se v roce 2023 pokusí převálcovat konkurenci. Chystá se vydat akční blockbustery, dramata i očekávané komedie
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Toto je 10 nejočekávanějších filmů, které Netflix vydá v roce 2023. Jsou mezi nimi i adepti na oscarová ocenění.

Netflix vydá v roce 2023 opět desítky filmů. Většina z nich bude zřejmě kvalitou průměrná, ale každoročně vydá platforma i několik úžasných snímků. Koneckonců, v našem žebříčku 10 nejlepších filmů roku 2022 jsou tři od Netflixu.

Doporučeno
Druhá epizoda The Last of Us: Clickeři jsou extrémně děsiví. Jak se příběh hry v seriálu změnil? Druhá epizoda The Last of Us: Clickeři jsou extrémně děsiví. Jak se příběh hry v seriálu změnil? 27. ledna 2023 9:00

1. Beverly Hills Cop: Axel Foley (režie: Mark Molloy)

Snímek vznikal několik let, během kterých herec Eddie Murphy odmítal pokračování natočit, protože nebyl spokojený se scénářem. Zdá se však, že ho nakonec scenárista Will Beal (Gangster Squad, Aquaman) uspokojil, protože Murphy natáčí pokračování od září 2022.

Herce v očekávaném snímku doplní Taylour Paige (Zola) nebo Joseph Gordon-Levitt (The Dark Knight Rises). Režie se chopil Mark Molloy, pro kterého půjde o celovečerní debut, jelikož dříve režíroval jen krátké filmy a reklamy.

 

2. Havoc (režie: Gareth Evans)

Netflix vydá akční thriller někdy během roku a my se na něj těšíme zejména proto, že ho režíroval Gareth Evans. Toho můžeš znát jako režiséra úžasných akčních snímků The Raid. Hlavní roli v kriminálním světě plném drog a pochybných detektivů ztvárnil Tom Hardy, přičemž uvidíme i Foresta Whitakera či Timothyho Olyphanta.

3. Extraction 2 (režie: Sam Hargrave)

Chris Hemsworth byl v listopadu a prosinci roku 2021 v Praze, kde natáčel Extraction 2, pokračování povedeného akčního filmu. Pokud máš rád Johna Wicka, zřejmě se ti líbil, i když rozhodně nešlo o tak kvalitní žánrovku. Tvůrci se ve dvojce chtějí překonat, o čemž tě přesvědčí pořádné akční video z natáčení.

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

O ději víme jen to, že Chrisova postava jménem Tyler Rake konec jedničky přežila a chystá se na další nebezpečnou misi. O scénář se znovu postarali bratři Russoovi a stejně jako první díl režíruje i ten druhý Sam Hargrave.

4. Rebel Moon (režie: Zack Snyder)

Zacku Snyderovi se na Netflixu zalíbilo. Po jeho slabém zombie filmu Army of the Dead natočil sci-fi Rebel Moon, ve kterém si zahrají Charlie Hunnam, Sofia Boutella či Djimon Hounsou. Snímek se zaměřuje na malou kolonii na okraji galaxie, která musí vzdorovat tyranskému národu. V zoufalém pokusu o přežití pošlou mladou bojovnici (Sofia Boutella) vyhledat odvážné bojovníky z galaxie, aby jí pomohli postavit se tyranům.

Natáčení snímku skončilo po 8 měsících v prosinci 2022. Půjde o blockbusterové sci-fi, takže dokončení počítačových efektů zabere dlouhou dobu. Premiéru tedy nečekej dříve než na podzim 2023.

5. You People (režie: Kenya Barris) 

Eddie Murphy a Jonah Hill budou hláškovat v komedii You People. Murphy si zahrál otce Amiry (Lauren London), který není příliš nadšený z představy, že jeho dcera bude žít s podivným bělochem (Jonah Hill).

Snaží se však udržet si otevřenou mysl. Ve filmu, který se bude zabývat generačními rozdíly, srážkou různých kultur a společností, si zahrají také Julia Louis-Dreyfus a David Duchovny.

6. Maestro (režie: Bradley Cooper)

Na další režijní zářez Bradleyho Coopera čekáme od premiéry A Star Is Born již více než 4 roky. Cooper dokázal, že je schopným filmařem, a tak se těšíme, co nám předvede v životopisném dramatu, v němž si kromě režie vyzkoušel i hlavní roli.

Doporučeno
Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava 20. března 2024 9:00

Film přiblíží život amerického dirigenta, klavíristy, hudebního skladatele, pedagoga a televizní osobnosti Leonarda Bernsteina (složil například hudbu k oscarovému muzikálu West Side Story), kterému je Cooper v roli k nerozeznání podobný.

Film se zaměří zejména na jeho komplikovaný vztah s manželkou Felicií Montealegre (ztvární ji Carey Mulligan), kterou dirigent opustil po 25 letech společného soužití. Jejich filmovou dceru si zahrála Maya Hawke (Stranger Things). Drama zobrazí 30 let skladatelova života.

Maestro Bradley Cooper film
Zdroj: Netflix

7. Carry-On (režie: Jaume Collet-Serra)

Kromě thrillerového krimi žánru nás na tomto projektu upoutali zejména herci. Mezi nimi jsou Dean Norris (Breaking Bad), Jason Bateman (Ozark), Logan Marshall Green (Upgrade) či Taron Egerton (Kingsman). Právě poslední jmenovaný ztvární hlavní roli – speciálního bezpečnostního agenta. Neznámý muž ho vydírá, aby mu do letadla dovolil propašovat nebezpečný balíček.

8. Society of the Snow (režie: J.A. Bayona)

Režisér Jurského světa 2, Orphanage či Monster Calls natočil drama podle skutečných událostí o leteckém neštěstí z roku 1972. Pomohl si knihou s názvem The Snow Society: Definitive Account of the World's Greatest Survival Story od spisovatele Pabla Vierciho. Herecké obsazení tvoří nováčci z Argentiny a Uruguaye. 

9. The Killer (režie: David Fincher)

Vynikající režisér David Fincher (Se7en, Gone Girl, ...) se vrací k tomu, co mu jde nejlépe – práci s napětím a nervy drásající atmosférou v thrillerovém žánru. Pomohou mu s tím Tilda Swinton a Michael Fassbender v hlavních rolích, ale víc o hereckém obsazení nevíme.

Doporučeno
Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? 19. března 2024 8:30

Francouzský komiks, podle kterého snímek vzniká, vycházel přes 20 let, takže film může pokrýt opravdu spoustu dějových linií. Děj zachycuje chladného metodického zabijáka, který číhá na svoji další oběť. Čím déle však čeká, tím více cítí, že ztrácí rozum. Pokud bude film stejný jako komiks, můžeš se těšit na brutální noir příběh ve světě plném zabijáků bez morálního kompasu.

10. The Monkey King (režie: Anthony Stacchi)

Nový animovaný celovečerák od Netflixu zpracuje příběh podle klasického a slavného čínského románu Putování na západ (Si jou ťi). Hlavní postavou bude Sun Wukong, Opičí král, který bude bojovat s různými příšerami, bytostmi, ale také se svou vlastní arogancí. Bude-li se film držet předlohy, bude to velkolepý příběh s krásným vizuálem.

Domů
Sdílet
Diskuse