Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. února 2023 15:00
Čas čtení 6:25
Dominik Vetrák

20 nejočekávanějších seriálů roku 2023 podle Refresheru

20 nejočekávanějších seriálů roku 2023 podle Refresheru
Zdroj: Netflix, Amazon Prime, Disney+
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na které seriály se letos těšíme nejvíc?

Při pohledu na nejočekávanější filmy a hry roku 2023 nám nezbývá nic jiného, ​​než se ponořit do televizního světa, konkrétně do výběru TOP 20 nejočekávanějších seriálů. Měli jsme problém vybrat jich jen 20.

Doporučeno
Vybrali jsme nejlepší seriály na Netflixu za rok 2022 Vybrali jsme nejlepší seriály na Netflixu za rok 2022 19. ledna 2023 13:00

1. The Last of Us – 16. ledna 2023 (HBO Max)

Seriál zachytí drsný, surový příběh o tom, že skutečná monstra jsou lidé, ne zombie a jiné infikované příšery. Hlavní roli pašeráka Joela ztvárnil Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) a teenagerku Ellie, kterou se snaží zachránit, si zahrála Bella Ramsey (Game of Thrones). Společně podniknou cestu napříč zničenou Amerikou, kde na ně smrt číhá na každém kroku. Připrav se na depresivní drama s emotivními scénami a napínavými honičkami s infikovanými clickery.

2. Zaklínač – jaro/léto 2023 (Netflix)

Příchod nové série Zaklínače s sebou nese trpkou pachuť. Jedná se totiž o poslední sérii s Henrym Cavillem v roli Geralta předtím, než jej ve čtvrté sérii vystřídá Liam Hemsworth. Zaklínač nás pořád baví a druhá série oproti té první něco vylepšila, i když se nám tolik nelíbily změny oproti knižní předloze.

3. Hacks – 2023 (HBO Max)

Komička Deborah a její scenáristka a kamarádka Ava se po dvou sériích rozešly v dobrém. Každá bude pokračovat ve své vlastní kariéře, což bude pro seriál nový impuls. Jejich přátelství, hádky a hláškování jsou duší tohoto komediálního seriálu, který nezapomíná ani na dramatické složky. Hacks se sleduje velmi jednoduše. Epizody nemají více než půlhodinu a provázejí tě jimi skvělí a vtipní herci.

4. What We Do in the Shadows – 2023 (Disney+)

Komediální dokument o nepřizpůsobivých upírech se každý rok nachází v našem žebříčku nejlepších seriálů. V redakci se rádi smějeme a u tohoto seriálu se to děje v každé epizodě. Netušíme, co si pro nás tvůrci připraví v páté sérii, ale bude-li Nandor hláškovat podobně jako v té čtvrté, nebude na tom ani záležet.

5. Barry – 2023 (HBO Max)

Finální série dramédie Barry se bude převážně odehrávat ve věznici. Barry tam zřejmě skončí poté, co se událo na konci 3. série, která dějově překvapila snad nejvíce ze všech sérií. Seriál zobrazuje Barryho v podání skvělého Billa Hadera, který je jedním z tvůrců a režisérů. Barryho omrzel život chladnokrevného zabijáka a rozhodl se, že se stane hercem. Jestli máš rád černý humor a bizarní, nepředvídatelný děj, Barry tě okouzlí.

6. Secret Invasion – 2023 (Disney+)

Hlavní role v nové marvelovce ztvární Samuel L. Jackson jako Nick Fury, Ben Mendelsohn v roli Talose z rasy Skrull a Emilia Clarke v zatím ještě neznámé roli. Secret Invasion v komiksech popisuje událost, kdy na Zemi přijedou členové mimozemské rasy Skrull. Ti před dlouhými lety zajali významné lidské osobnosti, přebrali jejich fyzickou podobu a začali se připravovat na plán ovládnutí naší planety. Uvidíme, nakolik tvůrci změní příběh v seriálu, který bude mixem politického thrilleru a špionážní akce.

7. Castlevania: Nocturne – 2023 (Netflix)

Castlevania se na Netflixu dočkala 4 famózních sérií, a tak fanoušky potěší, že seriál úplně neskončil. Stejní tvůrci zasadili pokračování do období francouzské revoluce a hlavní postavou bude Richter, potomek Trevora Belmonta z původního seriálu. Richter bude v seriálu bojovat s démony, upíry a jinými nočními příšerami.

8. Tokyo Vice – 2023 (HBO Max)

První série detektivního krimi odehrávající se v Japonsku v roce 1999 nás strhla. Sledovala prvního zahraničního novináře pracujícího pro japonské periodikum Meičo Jakea Adelsteina (Ansel Elgort). Jake si chce udělat jméno, a tak jde po krku jakuze, což ohrozí jeho život. V druhé sérii budeme sledovat, jak si zlepší kontakty s policisty a jakuzou a kam ho jeho vyšetřování zavede.

9. Mandalorian – 1. března 2023 (Disney+)

Mandalorian je velký hit a první Star Wars seriál, který zarezonoval v širokém kruhu diváků a stal se masovým. Není zdaleka tak kvalitní jako Andor, i když je pravda, že se jedná o úplně jiný typ seriálu. Baví nás Grogu alias Baby Yoda, akční scény a Mandův charakter, ale jde spíše o průměrnou jednohubku. I tak ji ale rádi spolkneme a jsme zvědaví, co hlavní postavy čeká dál.

10. Loki – léto/podzim 2023 (Disney+)

Seriál Loki měl překvapující děj. Konec první série ovlivnil celý svět Marvelu, přičemž jsme poznali také první verzi postavy Kanga the Conquerora (ve snímku Ant-Man and the Wasp: Quantumania bude jeho hrozivější verze). Nevíme, kam se děj posune v druhé sérii, ale je jisté, že se vrátí Tom Hiddleston jako Loki a Owen Wilson jako agent Morbius.

11. Berlin – 2023 (Netflix)

Jedná se o spin-off ze světa seriálu Money Heist. Seriál zobrazí příběh Berlina ještě před událostmi seriálu Money Heist. Berlin měl tehdy vlastní partu zlodějů a kompliců. Hlavní roli ztvární Pedro Alonso jako Berlin, jehož postavu fanoušci milovali. První sérii, která má osm částí, vytvořili Martínez Lobato a Álex Pina, tvůrci původního seriálu.

12. Masters of the Air – 2023 (Apple TV+)

Jedná se o „pokračování“ válečných seriálů z producentské dílny Spielberg–Hanks (Pacific, Saving Private Ryan, Band of Brothers). Scénář napsal John Orloff (Band of Brothers) a původně si minisérii (bude mít 10 částí) objednala televize HBO už v roce 2013. Měla však stát neuvěřitelných 250 milionů dolarů, takže z toho nic nebylo.

Seriálu se před několika lety ujala společnost Apple a uvidíme jej na její streamovací službě Apple TV+. Spielberg a Hanks se v minisérii budou opět věnovat konfliktům a hrůzám druhé světové války, konkrétně letcům a bombardérům.

13. True Detective: Night Country – 2023 (HBO Max)

Dvojnásobná držitelka Oscara Jodie Foster (Mlčení jehňátek, Znásilnění) ztvárnila detektivku Liz Danvers. Děj čtvrté série True Detective nás zavede do města Ennis na území Aljašky, kde v jistých částech roku může být tma i 24 hodin denně.

Na Aljašce jednoho dne zmizí šest lidí, kteří pracují na arktické výzkumné stanici. Detektivové Evangeline Navarro (Kali Reis) a Liz Danvers (Jodie Foster) musí případ vyřešit a kromě toho se vyrovnat i s vlastními psychickými problémy.

14. The Idol – začátkem roku 2023 (HBO Max)

The Idol natočil tvůrce Euphorie Sam Levinson, přičemž jej produkuje, a hraje v něm i raper The Weeknd. Hlavní roli v seriálu ztvární Lily-Rose Depp, 23letá dcera Johnnyho Deppa, pro kterou půjde o dosud nejvýraznější hereckou roli. Seriál vypadá jako směs Euphorie a seriálů zabývajících se náhledem do zákulisí fungování Hollywoodu a showbyznysu jako takového.

15. The Boys – 2023 (Amazon Prime Video)

Superhrdinský seriál The Boys se letos pořádně rozroste. Čeká nás 4. série, od níž můžeme očekávat další nechutné scény plné vnitřností či nadlidí, kteří vraždí nevinné. Homelander se už dočista zbláznil a zjistil, že existují lidé, kteří ho budou podporovat, ať spáchá jakýkoli hnusný zločin (tvůrci udělali v ději chytré paralely s politiky v USA).

Kromě 4. série se dočkáme i spin-off seriálu s názvem The Boys: GEN V, který se bude odehrávat na speciální škole pro hrdiny.

16. Ted Lasso – 2023 (Apple TV+)

Ted přijel jako trenér amerického fotbalu do Anglie trénovat tým z fotbalové Premier League, ale nejde mu to nejlépe. Během dvou sérií však dokázal, že to nevzdá, dokud svůj milovaný tým nedotáhne na vrchol.


V 2. sérii už bylo fotbalu méně, ale to nevadí, protože tě dojmou úplně jiné scény. Oblíbíš si postavy v civilu, ne na fotbalovém hřišti, a budeš napjatě čekat, jak se jejich příběhy vyvinou. Ted Lasso se ti dostane pod kůži také díky svým tématům, jedinečnému humoru a skvělé atmosféře. Třetí série bude dle všeho poslední.

17. Sex Education – druhá polovina roku 2023 (Netflix)

Čtvrtá série Sex Education bude hodně odlišná. Nevrátí se totiž několik vedlejších postav. Neuvidíme Olu, Lily a ani učitelku Emily. Jsme rádi, že tvůrci neždímou jejich dějové linie donekonečna a přesouvají se k novým postavám. Bude zajímavé sledovat, jak zasáhnou do života Otise a zda se konečně dají nějak dohromady s Maeve.

 

18. Succession – jaro 2023 (HBO Max)

Succesion jsme loni zařadili na 2. místo v žebříčku nejlepších seriálů roku 2021 (překonat Arcane bylo nemožné). Kvalita seriálu s každou sérií rostla a závěr té třetí představoval jednu z nejnapínavějších a nejlépe natočených televizních epizod v celé historii.

Seriál sleduje rodinu Royových, kteří ovládají velkou část médií v USA a kteří se dennodenně setkávají s rodinnými problémy a svou firmou na pokraji zhroucení. Jde o skvěle zahrané, napsané a natočené rodinné drama, které spolkneš během několika dní.

19. Invincible – 2023 (Amazon Prime Video)

Invincible byl jedním z největších překvapení roku 2021. Ve zmíněném žebříčku nejlepších seriálů roku 2021 jsme ho zařadili na třetí místo a stále si myslíme, že docela zaslouženě. Jedná se o animovaný seriál, který zobrazuje dennodenní nástrahy pro superhrdiny, kteří čelí smrti a brutálním zraněním.

Pokud máš rád drsné příběhy, seriózní témata a dramatické vztahy, Invincible je toho všeho plné ažaž. Navíc se dočkáš kvalitní animace, soubojů superhrdinů vyrážejících dech a překvapivých dějových zvratů.

20. Arcane – 2023 (Netflix)

Do třetice všechno dobrého tě znovu odkážeme na náš žebříček nejlepších seriálů roku 2021. Arcane to tehdy u nás vyhrálo, přitom to byl seriál, o jehož existenci před jeho vydáním na Netflixu vědělo jen málo lidí. Okamžitě se však stal hitem, a to díky brilantnímu animovanému stylu, perfektní práci hlasových herců a režii.

Arcane má daleko od typických animovaných seriálů, a to nemluvíme jen o vizuálu a soundtracku. Tvůrci si dali záležet na propracovaném scénáři plném komplexních postav, které v tobě dokážou vyvolat soucit, i když jsou to záporáci. Jakmile se do tohoto fantasy světa ponoříš, nevynoříš se, dokud nezhltneš celou sérii. Netflix ještě 2. sérii na letošní rok nepotvrdil, ale my pevně věříme, že tvůrci to za ty dva roky stihnou (první série měla premiéru v listopadu 2021).

Další očekávané seriály, které zřejmě vyjdou až v roce 2024: Squid Game; Love, Death & Robots; Penguin a další, které se do seznamu nevešly: Fallout, Avatar: The Last Airbender nebo The Umbrella Academy. Zajímavě vypadají také projekty od HBO, jako jsou Young Love, Love and Death či White House Plumbers.

Domů
Sdílet
Diskuse