Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová ČTK
17. ledna 2023 18:27
Čas čtení 1:44

Předvolební debaty: První už tuto středu online, ČT posunula datum. Babiš oznámil, které se nezúčastní (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předvolební debaty: První už tuto středu online, ČT posunula datum. Babiš oznámil, které se nezúčastní (Aktualizováno)
Zdroj: se souhlasem iniciativy Spolu silnější/Getty Images/Sean Gallup

Oba postupující kandidáty prezidentské volby čeká v tomto a příštím týdnu několik veřejných debat v médiích.

Aktualizováno 19:11 – Česká televize (ČT) odvysílá svůj Prezidentský duel proti původnímu plánu již tuto neděli. Televize v úterý uvedla, že na tento termín ho musela přesunout kvůli kolizi s konkurenční TV Nova, která se uskuteční ve čtvrtek 26. ledna. O den dříve odvysílá diskusi televize CNN Prima News, účast v ní potvrdili Andrej Babiš (ANO) i Petr Pavel. Naopak debata na ČT bude bez Babiše. 

Do ČT Babiš nepůjde, do Primy a Novy ano

„Andrej Babiš přijal účast ve čtvrteční předvolební debatě komerční televize a Petr Pavel u nás. Vzhledem k významu volby vnímáme jako důležitější, aby diváci viděli společnou debatu obou kandidátů, než abychom trvali na čtvrtečním termínu s jasným rizikem neúčasti jednoho z nich. A protože odmítáme dělat z předvolební debaty souboj televizí, uvedeme Prezidentský duel v neděli,“uvedl pro ČTK ředitel divize Zpravodajství a sportu ČT Zdeněk Šámal.

17. ledna 2023 10:00 Čas čtení 1:28 Šárka, nebo Aneta? Politická kultura u nás není nic víc než televizní show (Glosa) Šárka, nebo Aneta? Politická kultura u nás není nic víc než televizní show (Glosa)

„Živý přenos Prezidentského duelu z budovy Národního muzea uvede program ČT1 a ČT24 v neděli od 20:10 hodin. Moderace se stejně jako v případě debaty před prvním kolem ujme Martin Řezníček,“ doplnila mluvčí ČT Karolína Blinková. Debatu ČT před prvním kolem sledovalo více než 1,65 milionu diváků. 

TV Nova plánuje prezidentský duel na příští čtvrtek, televize CNN Prima News má debatu v plánu na středu 25. ledna ve 20:15, sdělili její zástupci ČTK. Duel Hledá se prezident ve studiu s diváky v publiku budou opět moderovat Terezie Tománková a Petr Suchoň.

Zatímco na Primě a Nově uvidí diváci a divačky oba kandidáty, lidé sledující Českou televizi mají smůlu. V úterý večer Andrej Babiš sdělil, že se debaty v České televizi nezúčastní. Kromě komerčních televizí zavítá do debat Deníku a Blesku.

Před prvním kolem volby se Babiš zúčastnil pouze televizní debaty tří kandidátů s nejvyššími preferencemi na Nově. Tu sledovalo 1,984 milionu diváků starších čtyř let a dosáhla celkového zásahu 3,049 milionu diváků starších čtyř let. Do diskuse všech devíti uchazečů na ČT Babiš nedorazil a nezúčastnil se ani debaty tří favoritů na Primě.

Druhé kolo volby prezidenta se uskuteční v pátek 27. ledna a v sobotu 28. ledna. Pokud k němu potřebuješ voličský průkaz, sepsali jsme návod, jak a dokdy si ho lze zařídit. Můžeš si také připomenout, jak to vypadalo ve volebních štábech Petra Pavla a Andreje Babiše během prvního kola. 

Debaty budou i online, první už tento týden

Podle webu Mediar.cz přinese duel mezi oběma kandidáty jako první zpravodajský web Deník.cz, a to už tuto středu v 11 hodin. Dvacetiminutovou živou debatu Prezidentský souboj povede reportérka Kateřina Perknerová.

Následující potvrzené datum debaty v online prostoru je hned den poté, ve čtvrtek 19. ledna ráno. Vera Renovica si pány pozvala do diskuze na Blesk.cz.

Zpět
Sdílet
Diskuse