Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková ČTK
19. ledna 2023 17:20
Čas čtení 0:56

Na základní škole v České Třebové zranil žák nožem druhého, policie zjišťuje okolnosti

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na základní škole v České Třebové zranil žák nožem druhého, policie zjišťuje okolnosti
Zdroj: TASR/AP

Podle informací hejtmana Martina Netolického poranil žák sedmé třídy nožem druhého žáka. Zranění bylo lehké.

Na základní škole v České Třebové zranil ve čtvrtek žák druhého žáka nožem. Zranění není vážné, chlapec byl po ošetření již z nemocnice propuštěn. Policie se případem zabývá. Podobný případ policisté tento týden již vyšetřovali. Student českokrumlovské školy v pondělí vyhrožoval nožem spolužačkám, je obviněn z vydírání.

„Oba aktéry máme, zjišťujeme okolnosti, víc toho ke zveřejnění nemáme,“ řekla ČTK policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Podle informací hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického (ČSSD) žák sedmé třídy poranil nožem druhého žáka. Zranění bylo lehké. „Je potřeba dementovat informace, že by došlo k pobodání. Pověřil jsem radního Josefa Kozla, který má na starost krajské školství, aby kontaktoval Českou školní inspekci. Bylo by dobré, aby se celou záležitostí ve spolupráci se zřizovatelem – Českou Třebovou – zabývala. Já se domnívám, že se jedná o individuální selhání,“ řekl Netolický.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Ředitelka základní školy v Ústecké ulici se nechtěla k události vyjadřovat podrobněji. „Srovnáváme se s touto situací. Kluci jsou v pořádku, rodiče byli informováni, škola k tomu musí přijmout opatření,“ řekla ředitelka Pavlína Vomáčková.

Podobný případ vyšetřovali policisté v pondělí, když museli kvůli studentovi, který vyhrožoval nožem, evakuovat desítky lidí ze školy v Českém Krumlově. Devatenáctiletý student je v policejní cele, hrozí mu až čtyřleté vězení.

Zpět
Sdílet
Diskuse