Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. ledna 2023 14:12
Čas čtení 0:42
Vojtěch Vanda

Běžky neodkládej. Poradíme ti, kde jsou nejlepší stopy

Běžky neodkládej. Poradíme ti, kde jsou nejlepší stopy
Zdroj: Unsplash/phillip belena
SPORT ČESKO KAM ZA SPORTEM ZIMNÍ SPORTY
Uložit Uložené

Se sněhem, přestože se to zpočátku tvářilo jinak, je to letos slabé. Nicméně běžkaři si své stopy užít mohou. Poradíme ti, kde.

Milovníci běžkování mají na některých místech v České republice sněhu dost, uvedl na sociálních sítích Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Největší jistotu budou mít sportovci v okolí Ovčárny a Pradědu v Jeseníkách, kde jsou nejlépe upravené tratě. Jít na běžky je však možné i jinde, zejména na hřebenech hor.

Doporučeno
Na skejt i koloběžku pod most. Praha 7 otevřela nové sportoviště Na skejt i koloběžku pod most. Praha 7 otevřela nové sportoviště 24. listopadu 2022 15:14

S místy, kam za běžkami, nejlépe radí server bilestopy.cz, jenž přináší aktuální informace. Stránka dokonce vyfiltruje obtížnost podle toho, jak jsou sportovci zkušení, a dále i způsob úpravy stopy. To znamená na skate, klasiku nebo stopu bez úpravy.

Web funguje jako klasická mapa, takže po jejím přiblížení zjistíš, kam všude je možné vyrazit. Kromě výše zmíněných oblastí je ještě možné zamířit například na Pustevny, kde se tratě upravují, nebo například na hřebeny Krkonoš, kde se dá také jezdit na přírodním sněhu.

V případě, že by ti tyto informace nestačily nebo máš náhodou vlastní, se kterou se chceš podělit, Bílé stopy založily facebookovou stránku či instagramový profil, na nichž se sdílí nejčerstvější informace v rámci komunity.

Zatímco Instagram má spíše „kochací“ charakter, Facebook více slouží k zisku informací o momentální situaci na tratích.

Domů
Sdílet
Diskuse