Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
20. ledna 2023 17:29
Čas čtení 1:39

Andrew Tate s bratrem zůstanou o 30 dní déle ve vazbě, rozhodl soud. Dívky popsaly jeho metody groomingu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Andrew Tate s bratrem zůstanou o 30 dní déle ve vazbě, rozhodl soud. Dívky popsaly jeho metody groomingu
Zdroj: Vimeo/Andrew Tate

Kontroverzní influencer a jeho bratr byli zatčeni v rámci vyšetřování obchodování s lidmi a znásilnění. Soud jim nyní prodloužil lhůtu ve vazbě o 30 dní.

Influencer Andrew Tate a jeho bratr Tristan mají ve vazbě zůstat do 27. února. O prodloužení termínu o 30 dní rozhodl rumunský soud. Důvody tohoto prodloužení budou uvedeny později v písemném prohlášení. Informovala o tom britská stanice BBC

Od konce prosince 2022 jsou pachatelé zadržováni pro podezření z obchodování s lidmi, znásilnění a vedení organizovaného zločineckého gangu. Jak jsme tě dříve informovali, skupina měla oběti verbovat prostřednictvím falešných projevů náklonnosti známých jako metoda „loverboy“. Ženy byly údajně nuceny k pornografickému obsahu prostřednictvím fyzického násilí a psychického nátlaku. Na tělech by měly mít tetování s označením „Vlastní Tate“. 

Online grooming

Dvě mladé dívky pro BBC také nedávno popsaly, jak je Tate a jeho bratr Tristan opakovaně oslovili prostřednictvím sociálních sítí. Neznámým studentkám, kterým bylo okolo 16 let, psali téměř o 20 let starší muži zprávy typu „Rumunka“ s nějakým koketním emotikonem nebo „Jsi krásná“. Cílem takových zpráv bylo vylákat dívky na rande.

Na tom, že bratři Tateovi kontaktovali dívky ve věku 16 nebo 17 let online nebo je zvali ven, není nic nezákonného. Ale svědectví těchto mladých žen spolu s online komentáři Andrewa Tatea naznačují předem naplánovanou metodu.

3. srpna 2022 6:00 Čas čtení 9:15 Prostředí internetu je daleko nebezpečnější, než když dítě pustím samotné na dvě hodiny do lesa, říká Lucie z Linky bezpečí Prostředí internetu je daleko nebezpečnější, než když dítě pustím samotné na dvě hodiny do lesa, říká Lucie z Linky bezpečí

Jednou z kontaktovaných byla například Daria, dcera významného politika, která nyní studuje na univerzitě ve Velké Británii. „Byla jsem zmatená, protože jsem měla (jen) 200 sledujících a byl to soukromý účet,“ svěřila se Daria pro BBC. „Bylo zřejmé, že jsme středoškolačky,“ řekla Daria. „Měly jsme naši střední školu v biu a všechno. Myslím, že se jen snažil najít dívky, které byly podle mého názoru tak nevinné nebo naivní.“ Od té doby, co se Daria podělila o své zkušenosti, říká, že ji mnoho mladých mužů obvinilo ze lži. Podle ní je nebezpečné, že si jej tito mladí lidé berou za vzor.

BBC dále připomíná, jak se v propagaci svých online kurzů o manipulaci a vykořisťování žen Andrew Tate vyjadřoval: „Vedu studio web kamer už více než deset let… Více než 50 % zaměstnanců byly v té době moje přítelkyně, vlastně všechny byly moje přítelkyně, ŽÁDNÉ nebyly v zábavním průmyslu pro dospělé, než mě potkaly.“

Svou práci popisuje jako „setkat se s dívkou, jít na pár schůzek, vyspat se s ní... přimět ji, aby se do mě zamilovala, dostat ji tam, kde by udělala cokoliv, co řeknu, a pak ji dostat na web kameru, abychom spolu mohli zbohatnout“.
 

O kauze Andrew Tate tě Refresher informuje dlouhodobě. Aby ti o ní neunikla žádná zpráva, sleduj ji v naší samostatné rubrice. O online groomingu jsme také vydali rozhovor s Lucií Zelenkovou z Linky bezpečí.
Domů
Sdílet
Diskuse