Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2023 16:30
Čas čtení 0:54
Radim Šlechta

Beyoncé po čtyřech letech odehrála velký koncert. Byl jen pro zvané hosty v Dubaji

HUDBA BEYONCÉ KONCERTY SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Na vystoupení se dostalo jen několik lidí z řad novinářů a influencerů.

Legendární zpěvačka Beyoncé odehrála po čtyřech letech plnohodnotný koncert. Dostali se na něj ale jen pozvaní lidé z řad novinářů a influencerů. Set devatenácti písní odehrála zpěvačka ve Spojených arabských emirátech a u části lidí vyvolal negativní reakce kvůli porušování lidských práv v zemi. Informuje o tom The Guardian.

O pozvánce na exkluzivní koncert zpěvačky napsal v minulosti server Pitchfork. Tehdy uvedl, že jsou novináři pozvaní na koncert, který se koná „jednou za život“. O Beyoncé tehdy ještě nepadla ani zmínka. Vystoupení se mělo podle pozvánky konat při neoficiálním otevření hotelu Atlantis the Royal v Dubaji.

V pozvánce pro hosty stálo, že půjde o představení, kde se „vaše sny stanou vaší destinací“.

Doporučeno
Loko Loko a Salvi21 v jednom klipu, euforie, rave i živák. Všechno najdeš ve FRESH RELEASE Loko Loko a Salvi21 v jednom klipu, euforie, rave i živák. Všechno najdeš ve FRESH RELEASE 21. ledna 2023 8:30
Beyoncé na cenách Grammy v roce 2021.
Beyoncé na cenách Grammy v roce 2021. Zdroj: Getty Images

Beyoncé nakonec odehrála koncert o devatenácti skladbách, během něhož zazněla vůbec poprvé živá verze skladby Brown Skin Girl z remaku Lvího krále. Překvapivě ale nezaznělo nic z alba Renaissance z minulého roku, které představuje určitý milostný vzkaz černošským a queer aktivistům. Zaznamenávat vystoupení bylo ale zakázáno, a proto unikla jen hrstka záběrů.

A právě okolo toho panují určité kontroverze. Ve Spojených arabských emirátech je až na výjimky homosexualita nelegální a za její „projevy“ hrozí až trest smrti. Několik umělců v minulosti odmítlo v zemi vystupovat. Jednalo se například o Nicki Minaj. Zpěvák Justin Bieber zde vystoupil navzdory tomu, že jej fanoušci žádali o zrušení koncertu.

Beyoncé své vystoupení zatím nikde nekomentovala a její tým na dotazy novinářů nereagoval.

Domů
Sdílet
Diskuse