Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda Tereza Patočková
25. ledna 2023 18:02
Čas čtení 1:00

Petr Pavel naposledy vystoupil na Staromáku. Na náměstí nebylo k hnutí, na Twitteru jej sledovalo 1600 lidí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Pavel naposledy vystoupil na Staromáku. Na náměstí nebylo k hnutí, na Twitteru jej sledovalo 1600 lidí
Zdroj: TASR/AP/Petr David Josek

Poslední „venkovní“ vystoupení před druhým kolem prezidentských voleb uskutečnil generál ve výslužbě Petr Pavel v Praze na Staroměstském náměstí. Lidí přišly tisíce.

„Přijďte k volbám, nebo by se mohlo stát, že se Andrej Babiš na Hrad prolže. A to bychom dopustit neměli,“ pronesl na posledním venkovním mítinku s voliči v Praze kandidát na prezidenta Petr Pavel před víkendovým druhým kolem. Ve středu se na Staroměstském náměstí sešly tisícovky podporovatelů společně se známými osobnostmi, jež naposledy vyjádřily podporu generálovi ve výslužbě. 

„Přišla jsem, abych podpořila demokratické hodnoty, které pan generál říká, a myslím si, že je bude i dodržovat jako pan prezident. Přišla jsem ho podpořit, aby všichni viděli, jaké je Andrej Babiš zlo a lhář,“ řekla redakci REFRESHER News čtyřiadvacetiletá Anna, která na Staroměstské náměstí přišla. 

„Nevolila jsem ho v prvním kole, volila jsem Danuši Nerudovou, ale dnes jsem tady, protože potřebujeme demokratického prezidenta,“ dodala účastnice předvolebního mítinku.

Vystoupení doprovázené písněmi i básní Báry Polákové se také streamovalo na sociálních sítích. Na Twitteru se k videu připojilo na 1600 lidí.

24. ledna 2023 10:08 Čas čtení 6:47 Trochu jiná zabijačka: Na předvolebním meetingu Andreje Babiše došlo na prejt i fyzické potyčky (Reportáž) Trochu jiná zabijačka: Na předvolebním meetingu Andreje Babiše došlo na prejt i fyzické potyčky (Reportáž)

Akce nesla název VŠICHNI ZA PRAVDU a pravda byla ostatně jejím ústředním motivem. „Svět lží a zastrašování zvítězit nemůže, o tom jsem přesvědčen,“ zdůraznil Pavel před Pražany, který uvedl, že takový svět hrozí, pokud se na Pražský hrad dostane jeho protikandidát a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Na pódium jej proto přišly podpořit i významné osobnosti. Mimo neúspěšných prezidentských kandidátů Danuše Nerudové, Pavla Fischera a Marka Hilšera také například Zdeněk Svěrák, Bára Poláková, Jiří Mádl, Patrik Hartl, Lucie Šafářová s Tomášem Plekancem, Jiří Hrdina či Václav Marhoul.

Domů
Sdílet
Diskuse