Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2023 10:58
Čas čtení 1:26
Ilona Hobzová

Nosferatu odhalil další obsazení, zahraje si v něm Willem Dafoe

Nosferatu odhalil další obsazení, zahraje si v něm Willem Dafoe
Zdroj: Getty Images
FILMY A SERIÁLY FILM ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Připojí se například k Billu Skarsgårdovi a Lily-Rose Depp.

Klasický horor Nosferatu z roku 1922 se dočká nové verze, kterou chystá režisér Robert Eggers. Ten už je podepsaný pod mysteriózními horory Čarodějnice (2015) a Maják (2019). V druhém jmenovaném si zahrál Willem Dafoe, který se nově připojil i k obsazení Nosferatu. Informoval o tom server Deadline.

Eggers se pouští do nové verze kultovního snímku. Nejprve to odkládal

Na remake klasického hororu z roku 1922 se Eggers chystal už několik let, poprvé se o projektu psalo už v roce 2016. V té době měl za sebou ale jen Čarodějnici a do Nosferatu se nechtěl tak brzy pouštět. „Pro filmaře, jako jsem já, zní strašně rouhačsky, nechutně a egomaniakálně snažit se o remake kultu, jako je Nosferatu,“ říkal tehdy. 

Eggers je podle svých slov fanouškem klasika F. W. Murnaua od dětství, kdy hltal nejrůznější horory studií Universal a Hammer a byl filmem Upír z Nosferatu doslova posedlý. Když mu bylo sedmnáct, dokonce ve škole zrežíroval divadelní adaptaci tohoto filmu. Zdá se, že nyní, po natočení dalších dvou filmů, nastal pro Eggerse ten správný čas a svůj oblíbený snímek se rozhodl obléct do nového kabátu. 


V Eggersově verzi bude Nosferatu gotickým příběhem zasazeným do Německa 19. století. Hlavní hrdinkou bude mladá žena, kterou pronásleduje prastarý transylvánský upír. Ženu si zahraje Lily-Rose Depp, upíra Bill Skarsgård. Koho ve filmu ztvární Defoe, zatím není jasné. Kromě nich se ve snímku s jistotou objeví ještě Nicholas Hoult. Premiéra je plánovaná na příští rok.

Eggers a Dafoe tak díky Nosferatu naváží už třetí spolupráci, potkali se už během natáčení filmů Maják a Seveřan (2022). Pro oblíbeného amerického herce navíc nejde o první film s touto tematikou. V roce 2000 se podílel na filmu Ve stínu upíra, který pojednává o tom, jak slavný film z roku 1922 vznikal, i když s trochou fikce. Dafoe ztvárnil představitele hlavní role Nosferatu, herce Maxe Schrecka. Vysloužil si dokonce nominaci na Oscara. 

Domů
Sdílet
Diskuse