Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2023 6:00
Čas čtení 4:14
Kuni Nguyenová

Uteč z české zimy, našli jsme pro tebe nejlevnější letenky na slunečnou pláž. Je libo do Miami a zpět pod 10 tisíc?

Uteč z české zimy, našli jsme pro tebe nejlevnější letenky na slunečnou pláž. Je libo do Miami a zpět pod 10 tisíc?
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ EKONOMIKA KAM NA VÝLET TIPY NA LETENKY
Uložit Uložené

Sbal si klobouk a sluneční brýle. Přinášíme ti několik tipů na destinace, kde si i nyní užiješ teplé počasí.

Lehnout si na lehátko, v jedné ruce mít drink, v druhé ruce knihu a kochat se malebným výhledem na moře před sebou, na kterém se odráží paprsky hřejivého slunce. Teplé počasí si ale můžeš užít i nyní, ačkoliv místy v Česku aktuálně zasahují sněhové přeháňky a vítr.

Minule jsme ti přinesli tipy na letenky po Evropě do jednoho tisíce korun, ale ani výlet do exotických destinací nemusí být nutně drahou záležitostí. Stačilo nám jedno odpoledne na brouzdání po vyhledávačích k tomu, abychom našli cenově dostupné letenky do destinací, které stojí za návštěvu. A tím, že vyrazíš mimo sezónu, tě vyjde cesta výhodněji než kdykoli jindy. V těchto šesti destinacích zažiješ nejen nová dobrodružství, ale jako bonus doplníš pobytem na slunci nějaký ten vitamin D. 

Než začneš rezervovat letenky:

Letenky jsme vyhledávali skrze standardní vyhledávače typu Kiwi, Zaleť si nebo Skyscanner. Nicméně doporučujeme je kupovat přímo u konkrétního dopravce. A to kvůli ceně, neboť si vyhledávače většinou berou určité provize za poskytování svých služeb, ale i kvůli jistotě při odbavení na letišti.

Levné cestování nabízejí většinou nízkonákladové letecké společnosti. Předem ale počítej s některými omezeními, neboť si často účtují dodatečné poplatky za velká zavazadla či pojištění. Proto vždy nejprve navštiv webovou stránku letecké společnosti a přečti si její podmínky.

Uvedené ceny letenek byly k dispozici ke 30. lednu, přehled ale slouží spíše pro lepší orientaci. Je třeba počítat s tím, že se jejich cena může měnit a časem budou dražší. S kupováním letenek proto dlouho neotálej.
Rudé moře, Eilat, Izrael
Zdroj: Getty Images/LWimages AB

Eilat (Izrael)

Místo odletu: Vídeň

Termín: od 8. února do 15. února 2023

Cena: 1 801 korun

Letecká společnost: Wizz Air

Město Eilat se nachází na jihu Izraele přímo u Rudého moře, několik kilometrů od hranice s Egyptem a Jordánskem. Do oblíbeného turistického letoviska a centra zábavy se dostaneš za 4 hodiny. Lety zajišťuje nízkonákladová společnost Wizz Air za pouhých 1 801 korun. Eilat láká turisty svými nádhernými plážemi, korálovými útesy a dobrou občanskou vybaveností. Restaurace a podniky se zábavou zde potkáš téměř na každém kroku. 

Doporučeno
V obchodě se procházeli komparzisté a z hotelu nás nepustili na ulici. Jozef vypráví o své cestě do KLDR V obchodě se procházeli komparzisté a z hotelu nás nepustili na ulici. Jozef vypráví o své cestě do KLDR 2. března 2024 8:00

Většinu roku je v Eilatu slunečné počasí, teplota v únoru se pohybuje kolem 22 °C. Na menší skok do vody nebo na procházky u moře na boso je teplota dostačující, ale na aktivity typu surfování či potápění se kvůli tamní chladnější vodě nejspíš odváží jen ti největší dobrodruzi.

Malta
Zdroj: Wikimedia/volně k užití

Malta

Místo odletu: Vídeň

Termín: od 27. února do 13. března 2023

Cena: 2 252 korun

Letecká společnost: Ryanair

Do této destinace si vystačíš jen s „občankou“. Na Maltě, která je součástí Evropské unie, začíná jaro již v březnu a nese se ve znamení příjemných teplot kolem 20 až 24 °C. Z Vídně se dostaneš za dvě hodiny na mezinárodní letiště Malta, které obsluhuje celé Maltské ostrovy.

Na souostroví se s místními domluvíš plynně anglicky, angličtina je vedle maltštiny jejich úředním jazykem. Malta se pyšní svými písečnými plážemi a skalnatými jeskyněmi, oblíbené mezi turisty jsou třeba Blue Grotto nebo Golden Bay. Hlavním městem je Valletta, která se řadí mezi památky UNESCO. Na ploše 55 hektarů zde najdeš památky z dob například vlády Řeků, Římanů, Byzantinců apod.

Larnaca, Kypr
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Larnaca (Kypr)

Místo odletu: Praha

Termín: od 21. února do 28. února 2023

Cena: 2 299 korun

Letecká společnost: Wizz Air

Podobně levné letenky –⁠ i v podobný termín jako na Maltu –⁠ seženeš do Larnacy, která leží na jihovýchodním pobřeží ostrova Kypr. Koupání u moře si zde nejspíš ještě odpustíš vzhledem k tomu, že teploty v únoru se pohybují kolem 17 °C, ale atmosféru přístavního letoviska si stále užiješ. Let s dopravcem Wizz Air z Prahy trvá 3,5 hodiny. 

Doporučeno
Od žiletek po hračky: za co všechno si připlácíš a možná o tom ani nevíš. Jen proto, že jsi žena Od žiletek po hračky: za co všechno si připlácíš a možná o tom ani nevíš. Jen proto, že jsi žena 1. března 2024 14:00

Hlavní atrakcí města je promenáda lemovaná palmami, která spojuje přístav jachet se starou pevností. Z památek stojí za návštěvu kostel sv. Lazara, kde se scházejí umělci, kteří zde přímo vyrábí ruční keramiky, svíčky a mnoho dalších výtvorů. Oblibě se zde těší také solné jezero, kde jsou hlavně na jaře k vidění plameňáci. Místní ceny jsou zde podobné těm, které známe z Prahy, méně tě ale může potěšit částka 95 korun za půllitru čepovaného piva. 

Miami, Florida
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Miami (Spojené státy)

Místo odletu: Mnichov

Termín: od 13. února do 1. března 2023

Cena: 9 554 korun

Letecká společnost: American Airlines

Pro milovníky skutečně slunných destinací po celý rok zde ale máme další tip. Je jím Miami, největší město v jihovýchodní části Floridy ve Spojených státech a druhé největší město tohoto státu (prvním je Jacksonville).

S jedním přestupem v Charlotte Douglas International Airport tě sice cesta vyjde až na 14 hodin, ale těch 26 °C v únoru a necelých 10 tisíc korun za zpáteční letenky za to stojí. Pokud zbožňuješ čistě modré vody a pláže s bílým pískem, určitě nevynechej Panorama Ocean Drive, na výhledy zase vyraz do parku South Pointe na špičce South Beach. Milovníci muzeí si zde oblíbí zejména Museum of Art nebo Wolfsonian FIU. Večer pak můžeš zakončit třeba na Lincoln Road s koktejlem.

Las Vegas, USA
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Las Vegas (Spojené státy)

Místo odletu: Mnichov

Termín: od 9. února do 25. února 2023

Cena: 9 726 korun

Letecká společnost: KLM

Americké město Las Vegas nejspíš znáš z mnoha filmů, ve kterých „město hříchů“ dominuje tamními bláznivými večírky v kasinech, spontánními svatbami i světovými show. V létě jsou zde teplotní podmínky téměř nesnesitelné vzhledem k tomu, že se město nachází poblíž nevadské pouště. Takto v únoru si ale můžeš užít příjemných 20 °C. S dopravcem KLM se sem dostaneš přes Mnichov a následně Amsterodam.  

Doporučeno
Šílený trip v Dubaji nás s kamarádkou vyšel na 4000 korun, v mrakodrapu jsme spaly zadarmo Šílený trip v Dubaji nás s kamarádkou vyšel na 4000 korun, v mrakodrapu jsme spaly zadarmo 1. března 2024 12:00

Pokud tě ale nekonečno blikajících světel a herních žetonů omrzí, za 4 hodiny autem se můžeš dostat do Los Angeles. Procházky po Hollywoodském chodníku slávy, zábava v Universal Studio, ale i dechberoucí Griffitova observatoř nebo slavné pláže, jako je Malibu, či Venice – v tomto městě se určitě nudit nebudeš.

Šardžá
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Šardžá (Spojené arabské emiráty)

Místo odletu: Vídeň

Termín: od 27. února do 14. března 2023

Cena: 7 273 korun

Letecká společnost: Pegasus

Do města, jehož významnými sousedy jsou Dubaj na jihu a Ajman na severu, se dostaneš z Vídně s jedním přestupem v Istanbulu. Zpáteční letenky dopravce Pegasus tě vyjdou na cca 7 tisíc korun. Po 10 hodinách cesty, včetně jednoho přestupu v Istanbulu, na tebe bude v únoru čekat příjemných 26 °C.

Šardžá je součástí Spojených arabských emirátů a aktuálně se jedná o jedno z nejbohatších měst v tomto regionu. Nachází se zde centrum ropného průmyslu, daří se zde rybolovu, obchodu i turistickému ruchu. Na dovolené si užiješ spoustu relaxačních zón, hotelových resortů a krásných přilehlých pláží s téměř bílým pískem. Ale pozor, ze všech emirátů platí pouze zde přísný zákaz prodeje a konzumace alkoholu.

Domů
Sdílet
Diskuse