Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2023 19:51
Čas čtení 1:13
Ilona Hobzová

Eurovize: Česko vybírá svého zástupce do soutěže. Hlasuj, kdo by to podle tebe měl být

Eurovize: Česko vybírá svého zástupce do soutěže. Hlasuj, kdo by to podle tebe měl být
Zdroj: Eurocontest/propagační materiál
ČESKO EUROVIZE ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Hudební soutěž Eurovision Song Contest se bude konat v květnu ve Velké Británii.

O post českého zástupce v hudební soutěži Eurovision Song Contest zabojuje v národním kole pět uchazečů a uchazeček, a to zpěvačky Markéta Irglová, Pam Rabbit a Maella, dívčí kapela Vesna a písničkář Rodan. Své písně představí v pondělí 30. ledna. Lidé následně budou moci hlasovat až do 6. února. 

V přímém přenosu ze studia České televize se představí všech pět národních semifinalistů. Přenos půjde sledovat prostřednictvím živého přenosu na oficiálním kanálu Eurovision Song Contest na YouTube, čeští diváci ale mohou využít také iVysílání České televize. Večerem bude provázet zpěvák a herec Adam Mišík. 

Anketa:
Koho bys vybral*a?
Markéta Irglová
Maella
Pam Rabbit
Vesna
RODAN
Markéta Irglová
13 %
151 Hlasů
Maella
7 %
75 Hlasů
Pam Rabbit
26 %
293 Hlasů
Vesna
44 %
496 Hlasů
RODAN
10 %
116 Hlasů

O účast v Eurovizi zabojují:

Markéta Irglová: Hudebnice, která v roce 2008 získala s Glenem Hansardem Oscara za nejlepší originální píseň. Irglová žije trvale se svojí rodinou na Islandu, loni na podzim vydala zatím poslední studiovou nahrávku Lila.

Maella: Autorka, zpěvačka a producentka, která aktuálně tvoří a žije v Londýně. Posluchače oslovuje charismatickým, až hypnotickým hlasem. Loni v říjnu byla ambasadorkou Spotify playlistu Equal a její fotografie se objevila na newyorském Time Square.

Pam Rabbit: Zpěvačka, jejíž tvorbu inspiruje smyšlený strašidelný, tragický, ale zároveň i humorný svět, který jí pomáhá chápat, vysvětlovat a zvládat ten reálný. Její velkou vášní je režie videoklipů, které vnímá jako dovysvětlení svých písní.

Vesna: Dívčí skupina, která do moderního popu zasazuje prvky folkloru. Kapela vydala dvě desky, včetně duetů s Vojtou Dykem a Františkem Černým z Čechomoru. V roce 2019 byla nominována na Ceny Anděl a jako předkapelu si ji vybrala skandinávská zpěvačka Aurora.

RODAN: Hudebník rozkročený napříč několika styly, výhradní autor svých anglických textů a skladatel svého repertoáru. Debutové album Glasses Off, v produkci Jana Čechtického, vydal v polovině loňského roku.

Posledním vítězem Eurovize se v roce 2022 stala ukrajinská skupina Kalush Orchestra. Její píseň Stefania byla věnována matkám, neboť emotivním způsobem popisuje silné pouto s dítětem. Dominika Hašková se svojí norsko-českou kapelou We Are Domi obsadila 22. místo.

Zpět
Sdílet
Diskuse