Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2023 16:18
Čas čtení 1:11
Radim Šlechta

Jaké je nejhezčí místo Moravskoslezského kraje? Hlasuj v anketě

Jaké je nejhezčí místo Moravskoslezského kraje? Hlasuj v anketě
Zdroj: Ceny cestovního ruchu ČR
NEWS MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Moravskoslezský kraj vybírá turisticky nejatraktivnější místo. Rozhodnout o něm můžeš i ty.

Moravskoslezský kraj hledá výjimečná turistická místa. Ve třech kategoriích můžeš pomoci vybrat jedno z nich, a to až do konce února. V březnu pak bude kraj vyhlašovat vítěze v dílčích kategoriích. Všichni hlasující navíc mohou vyhrát ceny spojené s krajem.

Hlasování probíhá v kategorii Nejoblíbenější ubytovací zařízení, Designový či architektonický skvost a Nejoblíbenější cyklostezka, cyklotraily či běžecká trasa. V dalších dvou kategoriích pak hlasují odborníci a odbornice z oboru cestovního ruchu. Svého favorita můžeš podpořit na těchto stránkách.

Doporučeno
Kurýři Woltu protestovali na Václavském náměstí proti snížení honorářů. Společnost tvrdí, že je spravedlivější Kurýři Woltu protestovali na Václavském náměstí proti snížení honorářů. Společnost tvrdí, že je spravedlivější 1. února 2023 14:04

„Široká veřejnost hlasuje pro nominanty v kategorii Nejoblíbenější ubytovací zařízení, Designový či architektonický skvost a Nejoblíbenější cyklostezka, cyklotraily či běžecká trasa. Jedna osoba může hlasovat ve všech třech kategoriích, avšak vždy pouze jednou, a to z předem určených a odbornou komisí schválených subjektů. Pro započítání hlasu je třeba uvést celé jméno a e-mailovou adresu hlasujícího. V kategoriích Osobnost a nejlepší počin cestovního ruchu hlasuje pouze odborná veřejnost v cestovním ruchu, tedy odborníci pracující v turismu, kteří se orientují v místních poměrech,“ uvádí organizátoři soutěže.

V letošním ročníku jsou nominované hotel Cvilín, Retro Hotel Garage, hotel Miura, penzion Jurášek a hotel Holzberg v kategorii Nejoblíbenější ubytovací zařízení. O cenu Designový či architektonický skvost soutěží Mlýn vodníka Slámy, Mezi Lukami, Mezi Plůtky, opevnění Šance, kavárna Kovárna a multifunkční budova v Trojanovicích –⁠ turistické informační centrum Trojanovice. V klání o Nejoblíbenější cyklostezku, trail či běžeckou trasu se utkají cyklostezka Moravice, Jesenická magistrála 7 –⁠ běžky, Bike Park Kopřivná, cyklostezka Poodřím a cyklostezka OLZA –⁠ Olše.

Více informací najdeš na stránkách soutěže.

Doporučeno
V zimě dýcháme více nebezpečných látek, a to i kvůli topení. Přečti si, jak topit chytře V zimě dýcháme více nebezpečných látek, a to i kvůli topení. Přečti si, jak topit chytře 1. února 2023 15:39

Moravskoslezský kraj si spojujeme hlavně s těžbou. Jak informoval server iDnes, v posledních letech se potýká hlavně s odchodem mladších ročníků a stárnutím populace. Ekonomicky se mu ale začíná dařit. Podle Českého statistického úřadu jeho HDP rostlo v roce 2021 nejrychleji v republice, i když v přepočtu na hlavu se drží na osmé příčce.

Zpět
Sdílet
Diskuse