Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
1. února 2023 16:58
Čas čtení 0:52

Marek Prchal po deseti letech prchá od Babiše

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Marek Prchal po deseti letech prchá od Babiše
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Marketingový specialista Marek Prchal skončil s prací pro Andreje Babiše.

Marketér Marek Prchal končí s prací pro Andreje Babiše. Potvrdil to v rozhovoru pro server Info. Prchal pracoval pro Babiše deset let a v jeho kampaních se podílel primárně na strategii a komunikaci na sociálních sítích.

26. ledna 2023 10:42 Čas čtení 1:44 Marka Prchala kvůli Babišově kampani vyloučili ze sdružení marketérů. Používat marketing k šíření strachu je amorální, vzkázali Marka Prchala kvůli Babišově kampani vyloučili ze sdružení marketérů. Používat marketing k šíření strachu je amorální, vzkázali

Samotný Prchal se ke svému odchodu vyjádřil na Twitteru dvěma slovy. Svým sledujícím vzkázal: „Tak teď.“

Osmačtyřicetiletý „marketingový guru“ se zapsal do širšího povědomí veřejnosti především po vítězných volbách hnutí ANO v roce 2017, kdy vedl kampaň na sociálních sítích hnutí ANO, tvořil některé příspěvky na profily Andreje Babiše a podílel se také na tvorbě knihy O čem sním, když náhodou spím. Tehdy Andrej Babiš vyzval „Máru“ na pódium, políbil jej na hlavu a odhalil identitu svého „génia sociálních sítí“.

31. ledna 2023 6:00 Čas čtení 6:33 Babiš ho chtěl na Hrad, co s Lojzou teď bude? Navštívili jsme útulek Dášenka, kterému v kampani přinesli granule i nevraživost Babiš ho chtěl na Hrad, co s Lojzou teď bude? Navštívili jsme útulek Dášenka, kterému v kampani přinesli granule i nevraživost

Prchala vyloučil během Babišovy kampaně ze svých řad i Art Directors Club Czech Republic. Důvodem byl neetický způsob prezidentské kampaně, kdy na billboardech Babiš avizoval, že Česko nezavleče do války. Některé interpretace říkají, že narážel na vojenskou minulost Petra Pavla. Původně spolek vyzval Marka Prchala k dobrovolné rezignaci. Jeho předseda David Suda v rozhovoru pro DVTV vysvětlil, že debata o jeho vyloučení byla na stole spolku v minulosti už několikrát.

Marek Prchal stál například u zrodu marketingového a mediálního serveru Mediář a ještě před Andrejem Babišem pomáhal vést kampaň například prezidentskému kandidátovi Karlu Schwarzenbergovi v roce 2013.

Domů
Sdílet
Diskuse