Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2023 19:12
Čas čtení 1:02
Ilona Hobzová

Oceňované české studio chystá hru o klimatické změně. Kdy a jak ji můžeš stáhnout zdarma?

Oceňované české studio chystá hru o klimatické změně. Kdy a jak ji můžeš stáhnout zdarma?
Zdroj: Charles Games/propagační materiál
TECH NOVÉ HRY ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Hru Beecarbonize vyvinulo studio Charles Games ve spolupráci s Člověkem v tísni.

Oceňované české studio Charles Games vyvinulo ve spolupráci s neziskovou organizací Člověk v tísni novou hru o klimatické změně. Jmenuje se Beecarbonize a k dostání bude od 1. března. 

Strategická výzva i klimatická simulace

Vyřešit klimatickou změnu a zvládnout znečištění jde mnoha různými cestami. Zachránit planetu ale není nic jednoduchého. Ve hře Beecarbonize budou tvým protivníkem uhlíkové emise a klimatická změna. Čím více emisí vyprodukuješ, s tím náročnějšími výzvami a událostmi se budeš muset vypořádat. 

„Zkoumejte nejpokročilejší technologie, rozhodujte o vývoji společnosti, chraňte přírodu a modernizujte průmysl, abyste snížili uhlíkové emise. Ale pozor: Přežijete jen, když se zdroji budete nakládat opatrně,“ láká na novou hru studio Charles Games. 

Svět Beecarbonize reaguje na rozhodnutí jednotlivých hráčů. „Víc emisí znamená víc záplav nebo monzunů, když investujete do jaderné energie, riskujete nukleární katastrofu. S každým pokusem se poučte a možná se vám podaří překonat environmentální katastrofy, společenské nepokoje a možná odvrátit i vyhynutí života na celé Zemi,“ dodávají vývojáři.

Jestli tě hra zaujala, od 1. března si ji budeš moci pořídit prostřednictvím App Store, Google Play a PC. Další platformy v tuto chvíli nejsou v plánu, co tě ale určitě potěší, je fakt, že bude ke stažení zdarma.

Anketa:
Zaujala tě hra Beecarbonize?
Jasně, určitě si ji stáhnu.
To není nic pro mě.
Jasně, určitě si ji stáhnu.
89 %
To není nic pro mě.
11 %

Studio Charles Games stojí za úspěšnými hrami Attentat 1942 nebo Svoboda 1945: Liberation. První zmiňovaná hra, která přibližuje dobu protektorátu po atentátu na Reinharda Heydricha, získala v roce 2018 hlavní cenu na německém festivalu nezávislých počítačových her A MAZE. Z Českých her roku si odnesla ocenění za nejlepší hru a nejlepší příběh roku. Druhý titul byl také úspěšný a vysloužil si cenu Česká hra roku 2021.

Domů
Sdílet
Diskuse