Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
5. února 2023 9:33
Čas čtení 1:04

Předpověď počasí: Nový týden bude mrazivý, v noci bude i −15 stupňů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Nový týden bude mrazivý, v noci bude i −15 stupňů
Zdroj: Unsplash/Vadim Fomenok

Podívej se, jaké nás čeká počasí.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal předpověď počasí na následující týden. A zima nás podle meteorologů jen tak neopustí. I když se bude mírně oteplovat, za celý týden zřejmě nenaměříme více než pět stupňů Celsia. 

Na Moravě hrozí mlhy a nízká oblačnost

V pondělí meteorologové očekávají skoro jasno až polojasno, přechodně přes den může být oblačno až zataženo. V západní části Česka by mohlo slabě sněžit. V noci se budou teploty pohybovat v rozmezí −4 až −9 °C, pokud se ale uklidní vítr a sněžení, ojediněle by mohlo být i −13 °C. Přes den vyšplhá rtuť teploměru jen slabě nad bod mrazu, k jednomu stupni Celsia.


I úterý začne polojasnou a jasnou oblohou, na severovýchodě se ale začne postupně objevovat nízká oblačnost. Noční teploty by mohly místy klesnout až k −15 °C. Denní teploty budou podobné jako v pondělí, nejčastěji od minus tří do jednoho stupně Celsia.

Ve středu sice bude jasno nebo skoro jasno, obyvatelé Moravy by si ale v ranních a dopoledních hodinách měli dát pozor na mlhu a nízkou oblačnost. Denní teploty nepatrně stoupnou, budou se ale stále pohybovat okolo bodu mrazu. V noci zlepšení teplot nenastane, může být až −8 °C, při sněhové pokrývce místy kolem −13 °C. 

Čtvrtek by měl být jasný nebo skoro jasný. Přes den navíc budou teploty o něco přívětivější a neměly by klesnout pod nulu, maximálně však vystoupají ke čtyřem stupňům. 


A jak bude o víkendu? ČHMÚ očekává jasnou až polojasnou oblohu, přechodně by mohlo být oblačno. Noci budou stále mrazivé, ojediněle i kolem −10 °C. Během dne se budou pohybovat v rozmezí 0 až +5 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse