Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2023 12:05
Čas čtení 0:52
Kuni Nguyenová

Autobusový terminál Černý Most čeká po 10 letech proměna. Podívej se na vizualizace

Autobusový terminál Černý Most čeká po 10 letech proměna. Podívej se na vizualizace
Zdroj: IPR
ČESKO ARCHITEKTURA ČESKO PRAHA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Nový koncept autobusového terminálu má vytvořit atraktivní místo s náměstím, obchody, stromy a dopravním terminálem.

Dopravní terminál u stanice pražského metra B Černý Most se má v horizontu deseti let výrazně proměnit. Počítá s tím návrh, který zpracovalo studio re:architekti spolu s dalšími odborníky. V pondělí jej schválila dosluhující rada města, která o tom informovala na svém webu.

Přípravu na koncepční studii terminálu Černý Most potvrdil také Petr Hlaváček, náměstek primátora pro územní rozvoj a územní plán. „Terminál, kterým denně proudí desítky tisíc lidí, se stane příjemným, bezpečným a přehledným městským prostorem. Schválená studie počítá s vyrovnáním terénu, náměstím, živým parterem a výsadbou stromů,“ napsal na Twitteru.

Návrh zahrnuje mimo jiné zasypání stávajícího terminálu, tak aby byla veřejná prostranství na jedné úrovni, vytvoření náměstí, doplnění veřejných služeb a zjednodušení příjezdu autobusů. „Cílem rekonstrukce je vytvořit atraktivní místo s náměstím, obchody, stromy a dopravním terminálem, které bude příjemné pro obyvatele sídliště, přestupující nebo také návštěvníky obchodních center v blízkosti terminálu,“ doplnila rada města.

Doporučeno
REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard 26. března 2024 11:00

Terminál na Černém Mostě na východním okraji Prahy denně využije okolo 50 tisíc cestujících. Jak připomněl server Zdopravy.cz, prostor z 90. let prošel za poslední dva roky jen drobnými úpravami.

Zpět
Sdílet
Diskuse