Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2023 10:10
Čas čtení 0:34
Kristýna Dobiášová

LeBron James překonal dosavadní rekord, stal se nejlepším střelcem historie NBA

LeBron James překonal dosavadní rekord, stal se nejlepším střelcem historie NBA
Zdroj: TASR
ZAHRANIČÍ NBA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Americký basketbalista LeBron James se stal nejlepším střelcem NBA, jeho skóre činí 38 390 bodů. V držení rekordu vystřídal Kareema Abdul-Jabbara.

LeBron James překonal rekord Kareema Abdul-Jabbara v počtu nastřílených bodů. Potvrdil tak svůj status jednoho z nejdominantnějších hráčů historie NBA a stal se nejlepším střelcem. Celkové jeho skóre nyní činí 38 390 bodů, píše The Guardian.

LeBronovi k překonání rekordu stačilo 1 400 her, předchozí rekordman jich potřeboval 1 560. Po trefě byl zápas přerušen a na hřišti proběhl obřad s NBA komisařem Adamem Silverem a Abdul-Jabbarem, který předchozí rekord držel od roku 1984. „Děkuji věrným lakerům. Jste jedineční,“ komentoval James. „Děkuji, že jste mi umožnili být součástí něčeho, o čem jsem vždycky snil,“ poděkoval své rodině a podporovatelům.

LeBron James je součástí Los Angeles Lakers od roku 2018. Mezi diváky seděly osobnosti jako rapper Jay-Z, Bad Bunny či Denzel Washington, uvádí BBC.

Domů
Sdílet
Diskuse