Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
8. února 2023 19:27
Čas čtení 0:38

Česká vláda schválila návrh na přísnější tresty za převaděčství migrantů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česká vláda schválila návrh na přísnější tresty za převaděčství migrantů
Zdroj: Úřad vlády ČR

Česká vláda ve středu schválila společný návrh zákona ministerstva vnitra a ministerstva spravedlnosti, který by umožnil přísněji trestat převaděče nelegálních migrantů. Na sociální síti to uvedl ministr vnitra Vít Rakušan, informuje zpravodajka TASR.

„Tresty pro obchodníky s lidským neštěstím musí být vyšší. Vláda proto schválila náš návrh na zpřísnění postihů za převaděčství,“ napsal Rakušan. Ministr se o potřebě přijetí tohoto zákona opakovaně vyjadřoval v souvislosti s vlnou nelegálních migrantů převážně syrského původu, kvůli které Česko zavedlo dočasné kontroly na hranicích se Slovenskem.


V případě schválení návrhu zákona Poslaneckou sněmovnou a Senátem by převaděčům za vystavení uprchlíků nelidskému zacházení hrozil trest dvou až osmi let odnětí svobody, uvedl na Twitteru resort vnitra.

Vláda také schválila novelu azylového zákona a zákona o pobytu cizinců na území České republiky. „Azylový zákon zjednoduší zapojení vysoce kvalifikovaných cizinců do práce a zařazení nezletilých dětí s dlouhodobým pobytem do systému zdravotního pojištění,“ vysvětlil Rakušan.

Domů
Sdílet
Diskuse