Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
9. února 2023 7:47
Čas čtení 1:35

Předpověď počasí: O víkendu bude zataženo, teploty stoupnou až na 8 stupňů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: O víkendu bude zataženo, teploty stoupnou až na 8 stupňů
Zdroj: Unsplash/Ryoji Iwata/volně k užití

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal nejnovější předpověď počasí. Podívej se, co nás čeká.

Ve čtvrtek bude podle nejnovější předpovědi ČHMÚ jasno nebo skoro jasno. V noci a ráno se může ojediněle objevit mrznoucí mlha nebo nízká oblačnost. Večer od severozápadu pak ale bude polojasno až oblačno.

Nejnižší noční teploty klesnou podle meteorologů na –5 až –9 °C, ojediněle při sněhové pokrývce na cca –12 °C. Nejvyšší denní teploty se naopak vyšplhají na 0 až 4 °C, v tisíci metrech na horách bude kolem –4 °C. Ve Frýdlantském výběžku a na horách na severu očekávají meteorologové čerstvý vítr, místy s nárazy kolem 20 metrů za sekundu (70 kilometrů v hodině). Ten bude později odpoledne slábnout.

Na pátek hlásí předpověď polojasno až oblačno, zejména na horách na severu a severovýchodě pak může být přechodně až zataženo a ojediněle se může objevit občasné sněžení. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi –3 až –7 °C, při slabším větru a sněhové pokrývce kolem –10 °C. Nejvyšší denní teploty pak mezi 2 až 6 °C. 

Víkend bude zatažený a deštivý

V sobotu bude dle meteorologů oblačno až zataženo, občasné sněžení se může vyskytnout ojediněle, postupně pak místy. V polohách pod 400 metrů, postupně pod 900 metrů, ČHMÚ předpovídá déšť se sněhem nebo déšť. Ojediněle i srážky mrznoucí. Nejnižší noční teploty můžeš očekávat v rozmezí –1 až –5 °C, při slabším větru bude ojediněle až –8 °C. Nejvyšší denní teploty pak v rozmezí 2 až 6 °C. 

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Zataženo až oblačno bude také v neděli. Místy, postupně ojediněle, se pak také zřejmě objeví déšť. V Čechách nad 1 200 metrů nad mořem, na Moravě a ve Slezsku nad 900 metrů pak bude také sněžit. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 4 až 8 °C. 

Pondělí se bude nést ve znamení zatažena, nízké oblačnosti a ojedinělého mrholení nebo slabého deště. Postupně však bude docházet k alespoň částečnému protrhávání oblačnosti. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem +2 až –2 °C. Nejvyšší denní teploty pak kolem 4 až 8 °C. 


Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:

Od úterý do čtvrtka ČHMÚ předpovídá zataženo s nízkou oblačností a v noci ojediněle tvorbu mlhy, i mrznoucí. Ojediněle se může také objevit mrholení. Zpočátku, postupně místy, bude jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat v rozmezí –1 až –5 °C, při nízké oblačnosti kolem +1 °C. Nejvyšší denní teploty pak v rozmezí 5 až 10 °C, při nízké oblačnosti kolem 3 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse