Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2023 8:55
Čas čtení 1:12
Adéla Ježková

Madonna reaguje na kritiku svého vzhledu: „Opět jsem se ocitla v záři ageismu a mizogynie“

Madonna reaguje na kritiku svého vzhledu: „Opět jsem se ocitla v záři ageismu a mizogynie“
Zdroj: Frazer Harrison/Getty Images
HUDBA FEMINISMUS GRAMMY MADONNA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Madonna se ohradila proti lidem, kteří se posmívali jejímu vzhledu po nedělním předávání cen Grammy.

„Místo toho, aby se soustředili na to, co jsem řekla ve svém projevu, který byl poděkováním za nebojácnost umělcům, jako jsou Sam a Kim, se mnoho lidí rozhodlo hovořit pouze o mých fotografiích, zblízka pořízených fotografem s dlouhým objektivem, který by zkreslil obličej kohokoli!“ ohradila se Madonna v instagramovém příspěvku.

Čtyřiašedesátiletá zpěvačka tak reagovala na kritiku svého vzhledu, která se na ni snesla po nedělním udílení cen Grammy, kde uvedla nebinárního hudebníka Sama Smithe a transgender zpěvačku Kim Petras. Jak uvádí deník The Guardian, krátce po ceremoniálu se na sociálních sítích začaly šířit detailní snímky Madonnina obličeje. Řada lidí se jejímu vzhledu posmívala, jiní spekulovali o plastické operaci. 

„Myslel jsem, že Halloween je v říjnu?“ napsal například britský moderátor Pier Morgan k jedné z fotografií.

Svět odmítá oslavovat ženy po pětačtyřicítce, míní Madonna

Za celou situací je podle zpěvačky, která během své čtyřicetileté kariéry získala sedm cen Grammy, ageismus (diskriminace či stereotypizace lidí na základě jejich věku) a mizogynie (nenávist vůči ženám). „Opět jsem se ocitla v záři ageismu a mizogynie, která prostupuje světem, v němž žijeme. Světem, který odmítá oslavovat ženy po pětačtyřicítce a cítí potřebu je trestat, pokud mají i nadále silnou vůli, jsou pracovité a dobrodružné,“ dodala v příspěvku na Instagramu.

Své prohlášení uzavřela slovy, že „se nikdy neomlouvala za svá tvůrčí rozhodnutí ani za to, jak vypadá nebo se obléká – a ani s tím nehodlá začínat“.

„Média mě od začátku mé kariéry ponižují, ale chápu, že je to všechno zkouška, a ráda se vydám po stopách, aby to všechny ženy za mnou měly v příštích letech snazší. Slovy Beyoncé: ‚You won't break my soul,‘ “ dodala královna popu. 

Zpět
Sdílet
Diskuse