Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
12. února 2023 14:15
Čas čtení 0:30

Zemřel architekt a podnikatel Vladimír Stehlík. Bývalému majiteli Poldi Kladno bylo 79 let

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zemřel architekt a podnikatel Vladimír Stehlík. Bývalému majiteli Poldi Kladno bylo 79 let
Zdroj: Wikimedia/volně k užití

Ve věku 79 let zemřel architekt a podnikatel Vladimír Stehlík. V roce 1993 získal slavné hutě Poldi Kladno a stal se jejich prvním porevolučním majitelem. V rámci architektonické kariéry realizoval stovky projektů.

Vladimír Stehlík zemřel 9. února. Jako první o tom informoval web kmzprávy. S odkazem na Stehlíkovu rodinu to v neděli potvrdil web CNN Prima News

Stehlík vystudoval Vysokou školu uměleckoprůmyslovou (VŠUP), kde později i vyučoval. Jako architekt se podílel mimo jiné na výstavbě památníku v Lidicích. 

Podnikat začal už před rokem 1989. V roce 1993 koupil hutě Poldi Kladno za 1,75 miliardy korun. Jeho působení v podniku ale provázelo mnoho kauz. Za 66 % akcií nikdy nezaplatil celou kupní částku. Také proto ho v roce 1996 začala vyšetřovat policie. Sám Stehlík odstoupil v roce 1997 z funkce generálního ředitele. Stehlík se chtěl očistit a odmítl i amnestii Václava Klause, která se na něj vztahovala.

Poslední rozloučení se bude konat v úterý 14. února na pražských Vinohradských hřbitovech.

Domů
Sdílet
Diskuse