Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
21. února 2023 18:44
Čas čtení 0:30

Alecu Baldwinovi hrozí za neúmyslné zabití 18 měsíců. Prokuratura mu zmírnila trest z původních pěti let

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Alecu Baldwinovi hrozí za neúmyslné zabití 18 měsíců. Prokuratura mu zmírnila trest z původních pěti let
Zdroj: TASR/AP

Prokuratura zmírnila původní pětiletý trest, který hrozil herci Alecu Baldwinovi za neúmyslné zabití kameramanky, na 18 měsíců. Obžaloba vycházela ze státního předpisu schváleného až po smrtelném incidentu.

Prokuratura amerického státu Nové Mexiko navrhla herci Alecu Baldwinovi maximální možný trest 18 měsíců ve vězení. Původně mu přitom hrozilo až pět let za mřížemi. Obžaloba totiž vycházela z předpisu, který byl schválen až po incidentu. Uvádí to The New York Times a The Guardian.

Událost se stala v říjnu 2021 při natáčení filmu Rust nedaleko amerického města Santa Fe. Spolu s Baldwinem čelí obžalobě z neúmyslného zabití i Hannah Gutierrez-Reed, která pro produkci westernového snímku připravovala zbraně. Zmírnění trestu platí i pro Gutierrez-Reed.

Oba jsou stíháni za nedodržení bezpečnostních standardů. Baldwin během přípravy na scénu opakovaně vytahoval revolver. Ten místo slepého náboje vystřelil ostrý náboj, který zasáhl dvaačtyřicetiletou kameramanku Halynu Hutchins a režiséra snímku Joela Souzu. Kameramanka svým zraněním v nemocnici podlehla. Souza z incidentu odešel se zraněním.

Domů
Sdílet
Diskuse