Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2023 8:30
Čas čtení 4:45
Denisa Šútorová

Móda REFRESHER: Byli jsme se podívat, jak se oblékají mladí lidé na fashion weeku v Londýně. Takový streetstyle doma neuvidíš

Móda REFRESHER: Byli jsme se podívat, jak se oblékají mladí lidé na fashion weeku v Londýně. Takový streetstyle doma neuvidíš
Zdroj: Refresher/Foto: Denisa Šútorová, Cover: Adam Novosad.
MÓDA FASHION WEEK MÓDA OUTFITY ZNÁMÝCH TVÁŘÍ
Uložit Uložené

Nejlepší outfity z London Fashion Weeku.

Maratón světových fashion weeků na období podzim/zima 2023 se na týden přesunul do velkolepé anglické metropole a Refresher byl u toho. Kromě toho, že jsme ti přinesli rozhovor se slovenskou designérkou Matou Durikovic a reportáž z její přehlídky na London Fashion Weeku, jsme pro tebe stihli zmapovat backstage, udělat outfit check a sesbírat ty nejlepší streetwearové outfity.

Kromě vintage looků se fashionisté chlubili vlastními značkami, šílenými barevnými kombinacemi a výstředností, která byla v artové londýnské čtvrti Hackney přímo povinnou výbavou. Toto jsou outfity, které nás oslovily nejvíc.

@phenixsoul

V outfitu, který ti přinášíme hned na úvod, nenajdeš velké značky, ale rozhodně mu nechybí nádech luxusu. Londýnská modelka Lyric Mariah, která tě na Instagramu přivítá okázalostí a dokonalými fotkami z nejlákavějších míst anglické metropole, nám s úsměvem prozradila: „Všechno je ze sekáče.“

outfitcheck, londonfashionweek
Zdroj: Refresher/Denisa Šútorová

Kapuce s originálním účesem tvoří perfektní symbiózu a modelce přidávají na tajemnosti. Pozornosti neuniknou ani výrazné náušnice ve tvaru kříže, ale ani lodičky se stříbrnou broží, ze kterých vyčuhují punčochy Nike. Kdybychom generaci Z vzali na královský dvůr, zřejmě by to nevypadalo jinak.

@b0tchh a @quinicki_

Nezapomenutelnou dvojicí fashion weeku byl nepochybně také GONE BOY s módní stylistkou Nicki. Zatímco on se oblékl do vlastní značky Gone Club, odkud pochází bunda, brýle i kšiltovka (spodní díl i kabelka jsou ze StepCorrectUk), Nicki při pózování stihla prohodit, že její kalhoty s barevnými kapsami jsou od Prady.

londonfasionweek, outfitcheck
Zdroj: Refresher/Denisa Šútorová

Dvojice se perfektně sladila, GONE BOY s sebou měl i modrou kabelku, která doplňovala Nickiiny kalhoty.

 

@abigalemasters

Jeden z nejvýraznějších looků na fashion weeku s nepřehlédnutelnými prvky cottagecoru předvedla právě fashionistka Abi. „Miluji vintage, zřejmě to jde poznat,“ říká a při konverzaci o outfitu nám věnuje svou nejlepší pózu.

londonfashionweek,
Zdroj: Refresher/Denisa Šútorová

 

Růžový handmade klobouk si pořídila od anglické značky AFTAYOUTH, barevný proužkovaný svetr zase od designérské vintage značky Vival Studios. Kostkované šaty, jejichž vrch se skrývá pod svetrem, pocházejí ze showroomu BLACK PR, přičemž boty jsou od udržitelné značky MARBU, oblíbené u generace Z. Odvážný mix barev a vzorů překvapivě nepůsobí „too much“, ale naopak jako dokonale promyšlený moodboard.

 

@lucyshentonyo

Lucy Shenton, hudebnice a fashionistka, přišla na módní přehlídky Fashion Scout spolu s blogerkou Abi. Zbožňujeme kombinaci červené, oranžové a žluté. Překvapujícím, ale úspěšným oživením celého looku je právě kabelka.

londonfashionweek, outfitcheck
Zdroj: Refresher/Denisa Šútorová

Při čekání na přehlídku Felixe Blendishe nám stihla v rychlosti prozradit, že koženkový komplet si pořídila v ateliéru Abigail Naomi a top u ʇıqɐH ɟo sʎoqʍoƆ (čti jako Cowboys of Habit).

@lalaroswess a @jayostream 

Jednou z nejlépe oblečených dvojic fashion weeku byla nepochybně modelka Lala Roswess a hudebník a producent Sony Music UK JAYO. Lalin dokonalý outfit, ve kterém vynikl oranžový denimový komplet, ale i zbytek outfitu včetně kabátu a holínek, pochází od anglické nezávislé značky BADÉ.

outfitcheck, londonfashionweek
Zdroj: Refresher/Denisa Šútorová

Díky odhalenému dekoltu a promyšlenému účesu mohl vyniknout také masivní náhrdelník s náušnicemi. JAYO se k přítelkyni sladil červenou koženou bundou od boohooMAN a kalhotami z ASOSu.

@tracyroselondon

Designérka Tracy Rose nás na první pohled zaujala obrovským péřovým kloboukem, kterému nechyběl výrazný stříbrný detail.

outfitcheck, londonfashionweek
Zdroj: Refresher/Denisa Šútorová


Patřičně k němu sladila i metalické šaty s květinovými aplikacemi a nezapomněla se pochlubit tím, že oba modely pocházejí od její vlastní stejnojmenné značky. Poutačem pozornosti byl i žlutý plášť, dokonalé charisma a londýnský akcent. Tento outfit jsme si na našem seznamu nemohli odpustit.

@momentsabloom

Další outfit, který dokonale vystihuje anglický vintage, předvedla londýnská blogerka Amy Sarah. „Vintage je moje láska. Skoro vše, co na mně vidíte, je vintage. Bunda také, vyrobila ji značka House of Sunshine. Kabelka je však od Vivienne Westwood,“ prozradila stylová fashionistka, která do svého looku zařadila dobový top a sukni, prvky řasení a vrstvy krajky.

londonfashionweek, outfitcheck
Zdroj: Refresher/Denisa Šútorová

Černobílý náhrdelník přidal Sarah vzdušnost a kozačky sladěné s kabelkou tento specifický, ale povedený look nakonec sjednotily.

@davidoffsal

Milovník módy, barev a šéfredaktor časopisu GOLDFOIL MAGAZINE David vsadil na výrazné barvy. Na svém Instagramu, ale i v životě se řídí mottem „Proč být nudný, když můžeš být ikonický?“ a nám bylo hned od začátku jasné, že nudnost s ním nemá nic společného.

londonfashionweek, outfitcheck
Zdroj: Refresher/Denisa Šútorová

V modrém blejzru a bledě modrých kalhotách se v davu milovníků módy v Londýně rozhodně neztratil. Nejpoutavější částí outfitu je však bílá košile s viktoriánským límcem, kterou si musíme sehnat také... David nám prozradil, že jeho outfit je zkombinován z modelů ateliéru Juna, ale také ze značky ZARA.

@iamdanielauribe

Do outfitu podnikatelky a designérky bot Daniely Uribe jsme se zamilovali na první pohled. „Celý outfit jsem koupila v jednom perfektním obchodě v Miami, na jeho jméno si teď ale nevzpomenu. Na nohou mám stříbrné lodičky vlastní značky Daniela Uribe Official,“ prozradila nám fashionistka, která si vyhrála nejen s kontrastem barev, ale také s liniemi jednotlivých částí outfitu.

londonfashionweek, outfitcheck
Zdroj: Refresher/Denisa Šútorová

Zatímco černý korzet dodává celému looku na sex-appealu, růžový špičatý trenčkot se zase stará o dotek luxusu. Poutačem pozornosti byl bez pochyby i stříbrný vlasový doplněk, který nezapomněla sladit se třpytivou kabelkou a topem.

 

@nyokki.ho a @yvonnechua

Na přehlídkách Fashion Scout China jsme natrefili i na celebrity z Malajsie. Napravo vidíš Yvonne Chuu, která je známou mediální osobností a youtuberkou. Na fashion weeku předvedla perfektní look v královské modré od malajské značky Kittie Yiyi. Na nohou nemůžeš přehlédnout tenisky Louis Vuitton.

outfitcheck, londonfashionweek
Zdroj: Refresher/Denisa Šútorová

Zatímco outfit Yvonne působil luxusně i chytře a stejně se jí podařilo dát důraz na hairstyle, modelka a blogerka Nyokki předvedla romantický look od malajské značky MAGlifestyle a srdíčka na topu nápadně sladila s make-upem. Dvojici, která se k sobě nezapomněla sladit, jsme z outfit checku nemohli vynechat.

@nataliachamova

Módní blogerka Natalia Chamova z Brightonu miluje ve svém šatníku minimalismus a ženské prvky.

londonfashionweek, outfitcheck
Zdroj: Refresher/Denisa Šútorová


Po pořádné dávce šílených a extravagantních outfitů se ti tento look možná bude zdát příliš jednoduchý, ale my jsme se zamilovali do originální kombinace barev a koženkového materiálu se saténovými lodičkami. Natalia se svým outfitem z ASOSu potvrzuje, že v jednoduchosti je krása.

@sabozilard 

Fashionista a milovník gotiky Zilard Sabo, který se ukázal na přehlídce slovenské designérky Mati Durikovic, neváhal při outfit checku pro Refresher zajít do detailů. „Na sobě mám spodní prádlo vlastní značky Zilard Sabo,“ řekl.

lfw, londonfashionweek, streetwear, outfitcheck
Zdroj: Refresher/Denisa Šútorová

Jeho portfolio tvoří pánské spodní prádlo, které je bohaté na luxusní brože, perly či polodrahokamy. O zbytek outfitu, kterému kraluje černá, se postarala futuristická značka SZABO SIHAG. Kromě romantického efektu, který vytváří rukávy a sukně z organzy, oceňujeme kombinaci dramatických slunečních brýlí s okázalým účesem a kruhovými náušnicemi.

@arinaeagle 

Módní stylistka a blogerka Arina Orlova předvedla na londýnském fashion weeku dokonalou kombinaci ženskosti, elegance a sex-appealu. Viditelně nejluxusnějším prvkem outfitu je zelená kabelka Balenciaga s potiskem krokodýlí kůže – její cena se pohybuje kolem 45 000 korun.

londonfashionweek, outfitcheck
Zdroj: Refresher/Denisa Šútorová


Zbytek outfitu od značky MITHRIDATE, kterou založil Demon Zhang, nabízí dokonalou symfonii různorodých materiálů či vzorů, ale i vizuálně poutavou barevnou paletu.

@mayamonetofficial

Na závěr přinášíme jeden z nejhravějších outfitů tohoto fashion weeku. Spojuje různé trendy, různé styly, a přece to všechno celé hraje dohromady. 

londonfashionweek, outfitcheck
Zdroj: Refresher/Denisa Šútorová

Blogerka a fashionistka Maya Monet pojala jako základ svého outfitu bílou barvu, která v jejím podání nabírá nový rozměr. ASOS sukně s krinolínou už z dálky křičí „regentcore“, denimový korzet značky Nasty Gal zase oslavuje Y2K módu.


Skvělou volbou je naopak basic košile (ASOS) a tečkou na závěr kamínkový náhrdelník písmene M. Ideálním kontrastem na londýnský fashion week je také růžová romantická kabelka a černé masivní combat kozačky. Celé by to však nebylo ono bez slunečních brýlí (House of Juniors) a ikonických copů.

Domů
Sdílet
Diskuse