Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
24. února 2023 19:28
Čas čtení 1:18

Modelka Ashley Morgan Smithline odvolala obvinění proti Marilynu Mansonovi, který ji měl sexuálně zneužít

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Modelka Ashley Morgan Smithline odvolala obvinění proti Marilynu Mansonovi, který ji měl sexuálně zneužít
Zdroj: Getty Images/Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Modelka tvrdí, že její obvinění byla falešná a že byla „zmanipulována“, aby Marilyna Mansona obvinila ze sexuálního napadení.

Ashley Morgan Smithline byla jednou ze žen, které obvinily zpěváka Marilyna Mansona ze sexuálního zneužití. Modelka nyní obvinění vzala zpět a uvedla, že do falešných výpovědí byla „zmanipulována“ Evan Rachel Wood, herečkou a bývalou snoubenkou Marilyna Mansona. Tu měl zpěvák týrat, manipulovat a sexuálně zneužívat, píší NME a People.

2. února 2021 17:43 Čas čtení 0:53 Herečka z Westworldu obvinila Marilyna Mansona z týrání, manipulace a sexuálního zneužívání Herečka z Westworldu obvinila Marilyna Mansona z týrání, manipulace a sexuálního zneužívání

Modelka Ashley Morgan Smithline vydala prohlášení, ve kterém uvedla, že obvinění vznesená proti Marilynu Mansonovi v roce 2021 byla „falešná“. Tehdy vypověděla, že ji zpěvák znásilnil, pořezal a zamkl ve své skleněné, zvukotěsné místnosti. 

Případ měl být projednán začátkem roku před soudem v Kalifornii, avšak Smithlinin právník odstoupil a modelka si nesehnala náhradu. Soud proto případ zamítl. Smithline v návaznosti na toto rozhodnutí vydala nové prohlášení, ve kterém uvedla, že její původní obvinění byla falešná a že do nich byla „zmanipulována“ herečkou Evan Rachel Wood, která Mansona také obvinila ze sexuálního zneužití. 

„Podlehla jsem nátlaku Evan Rachel Wood a jejích spolupracovníků, abych proti Mansonovi vznesla obvinění ze znásilnění a napadení, která nebyla pravdivá. Vzpomínám si, že se mě Wood ptala, zda jsem byla mimo jiné bičována, spoutána, svázána, ocejchována, pořezána, napadena ve spánku, zbita nebo znásilněna. Řekla jsem, že všechny tyto věci se staly paní Wood a dalším, nikoli mně. Wood mi na to řekla, že to, že si to nepamatuji, neznamená, že se to nestalo,“ píše se v prohlášení Smithline.

S Mansonem prý měla krátký a dobrovolný sexuální vztah

Smithline také zdůraznila, že s Mansonem měla v roce 2010 krátký a dobrovolný sexuální vztah. Wood se ji prý snažila přesvědčit o opaku, což nyní modelka odmítá.

17. dubna 2024 16:00 Čas čtení 7:27 „Lidi nám píšou, že už se za Česko tolik nestydí. Čekáme, že počet znásilnění bude klesat,“ říká Johanna Nejedlová „Lidi nám píšou, že už se za Česko tolik nestydí. Čekáme, že počet znásilnění bude klesat,“ říká Johanna Nejedlová

Obvinění ze sexuálního zneužití odmítá také sám zpěvák. Na Wood dokonce podal trestní oznámení za pomluvu, neboť prý „manipuluje s důkazy proti němu, aby ho očernila a zdiskreditovala“.

Oběti sexuálního násilí se mohou ozvat organizacím jako ProFem nebo Persefona. Bude jim poskytnuta odborná právní a sociální pomoc. Podporu poskytují také prostřednictvím telefonní linky právní pomoci, chatového a e-mailového poradenství. Všechny služby jsou bezplatné a řídí se principy důvěry, nestrannosti, diskrétnosti a nezávislosti.
Domů
Sdílet
Diskuse