Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2023 16:20
Čas čtení 0:34
Kristýna Dobiášová

Netflix snižuje ceny předplatného. Kterých zemí se zlevnění dotkne?

Netflix snižuje ceny předplatného. Kterých zemí se zlevnění dotkne?
Zdroj: Netflix
ZAJÍMAVOSTI NETFLIX ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Netflix zlevňuje ve více než stovce zemí a regionů, reaguje tak na rostoucí konkurenci. Snížení cen se dotkne především Asie, Afriky a Latinské Ameriky. Nižší předplatné bude i v Chorvatsku nebo Bulharsku.

S rozšiřováním nabídky streamovacích služeb bojuje i celosvětová jednička Netflix. Ten snížil ceny ve více než stovce zemí. Účelem je snaha získat a udržet si předplatitele. V některých státech se lidem sníží měsíční tarif až na polovinu. Podle dat Ampere Analysis se zlevnění dotkne například Chorvatska, Bulharska, Egyptu nebo Indonésie. Česko mezi zeměmi, kde se cena předplatného sníží, není.

Doporučeno
Netflix prozradil, jak bude kontrolovat, zda používáš jeden účet s přáteli. Pokud chceš ušetřit, čeká tě hodně práce Netflix prozradil, jak bude kontrolovat, zda používáš jeden účet s přáteli. Pokud chceš ušetřit, čeká tě hodně práce 2. února 2023 13:12

K těmto změnám došlo především v Asii, Africe a Latinské Americe. Částka se v jednotlivých zemích liší. „V některých zemích aktualizujeme ceny našich tarifů,“ potvrdil mluvčí Netflixu pro Techcrunch. Naopak západní Evropy a Severní Ameriky se snížení předplatného netýká.

Boj s konkurencí i kritikou

Netflix čelil kritice po zavedení pravidel ohledně sdílení hesel. Dalším možným důvodem snížení cen je rostoucí konkurence, jako jsou platformy Disney+ nebo AppleTV+. Nejedná se o první takovou situaci. Netflix pro indické uživatele zlevnil svou nabídku už v roce 2021.

Doporučeno
Proč se z panenky v hororu počuráš strachy? Může za to superschopnost lidského mozku Proč se z panenky v hororu počuráš strachy? Může za to superschopnost lidského mozku 25. února 2023 13:00
Zpět
Sdílet
Diskuse