Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
25. února 2023 11:51
Čas čtení 0:36

Extrémní sněhová bouře zasáhla USA. Teplota v San Franciscu překonala 132 let starý rekord

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Extrémní sněhová bouře zasáhla USA. Teplota v San Franciscu překonala 132 let starý rekord
Zdroj: Getty Images/Mario Tama

Jižní Kalifornii trápí sněhová bouře. Sníh zakrývá i turisticky oblíbený nápis Hollywood. San Francisco překonalo 132 let starý rekord, teplota zde ráno dosáhla 4 °C.

V Los Angeles a v okolí ikonického nápisu Hollywood sněží. Jižní Kalifornii tento víkend svírá sněhová bouře. V San Franciscu klesla páteční ranní teplota na 39 °F (4 °C). Překonala tak 132 let starý rekord, informuje stanice BBC.

Pro desítky milionů obyvatel platí výstraha před sněhovou bouří, povodněmi a větrem. Velké množství domácností je bez proudu. Los Angeles obdrželo první varování před sněhovou bouří poprvé od roku 1989, píše deník The Guardian.

Na některých místech zůstala kvůli záplavám uvězněna auta. Hlavní dálnice Interstate 5 je od pátečního rána kvůli sněhu částečně uzavřena.

Podle tamní předpovědi počasí může v horských oblastech napadnout 60 až 210 centimetrů sněhu. V souvislosti s tím platí na některých místech varování před lavinami.

Domů
Sdílet
Diskuse