Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
26. února 2023 15:01
Čas čtení 1:10

Předpověď počasí: Zima v Česku nekončí. Mrznout může i přes den

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Zima v Česku nekončí. Mrznout může i přes den
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Přinášíme předpověď Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na další týden. Oproti minulému týdnu se ochladí, ale teploty by během dne neměly klesnout výrazně pod bod mrazu. Druhá polovina týdne už bude teplejší.

V neděli bude převládat oblačnost, na většině území bude sněžit –⁠ v nížinách občasně, na horách bude sněžit trvale. Odpoledne a večer budou sněhové srážky a oblačnost ubývat. Přes den budou teploty mezi –⁠1 a +3 °C, na horách kolem –⁠5 °C. Na návětří severních hor napadne za neděli kolem 25 cm nového sněhu. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.

25. února 2023 10:00 Čas čtení 6:52 Češi a Češky se svlékají a skoro nazí chodí na vrchol Sněžky. Zažívají sněhové vánice nebo −13 stupňů Češi a Češky se svlékají a skoro nazí chodí na vrchol Sněžky. Zažívají sněhové vánice nebo −13 stupňů

Meteorologové varují před náledím, které se může vyskytovat v noci a v pondělí ráno. V pondělí pak bude oblačno až zataženo, zpočátku místy i polojasno. Na horách může opět sněžit. Večer budou srážky ustávat a částečně ubyde i oblačnost. V noci bude –⁠2 až –⁠6 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce ojediněle kolem –⁠8 °C. Nejvyšší denní teploty –⁠1 až +3 °C.

V úterý bude jasno až polojasno, ráno místy oblačno nebo zataženo. Nejnižší noční teploty –⁠3 až –⁠7 °C, při sněhové pokrývce až kolem –⁠9 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. 

Ve středu a čtvrtek čekej sluníčko a přívětivější teploty

Jasno až polojasno nás čeká i ve středu. Na severovýchodě se může později místy objevit nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty budou –⁠3 až –⁠7 °C, při sněhové pokrývce ojediněle kolem –⁠9 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou až 7 °C. 


Ve čtvrtek můžeme opět doufat ve sluníčko, bude totiž jasno až polojasno. Teploty budou ve čtvrtek podobné jako ve středu, přes den opět 3 až 7 °C, v noci –⁠2 až –⁠6 °C.

O víkendu bude zpočátku polojasno, postupně ale bude přibývat oblačnost a od severu se může objevit i občasné sněžení. V nižších a zpočátku i ve středních polohách nás čekají smíšené nebo dešťové srážky. Nejnižší noční teploty –⁠1 až –⁠6 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, postupně se ochladí na 4 až 0°C.

Domů
Sdílet
Diskuse