Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
26. února 2023 10:59
Čas čtení 0:39

U Itálie ztroskotala loď s migranty, moře vyplavilo desítky mrtvých

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Na jihu Itálie ztroskotala loď, která pravděpodobně převážela uprchlíky z Íránu, Pákistánu a Afghánistánu. Vlny vyplavily na břeh desítky těl.

Při havárii lodi v Itálii zemřelo nejméně 33 lidí, cituje italské zpravodajské agentury deník The Guardian. Loď, která s největší pravděpodobností převážela uprchlíky z Íránu, Pákistánu, Afghánistánu a dalších zemí do Evropy, ztroskotala poblíž východního pobřeží italské Kalábrie. Moře vyplavilo 27 těl na pláži Steccato di Cutro v provincii Crotone a další tři mrtvé vytáhli záchranáři z vody. Podle BBC loď převážela kolem 100 osob.

itálie migranti
Zdroj: ČTK/AP/Giuseppe Pipita

Na místě zasahuje italská pobřežní stráž, hasiči a další policejní složky. „Mezi migranty je hlášeno několik mrtvých a asi 40 přeživších,“ napsalo podle The Guardianu národní hasičské oddělení v aplikaci Telegram a dodalo, že loď při špatném počasí najela na mělčinu blízko pobřeží. Na palubě bylo více než 100 lidí, asi 50 lidí bylo zachráněno.

Itálie je jedním z výchozích bodů pro cizince, kteří se snaží dostat do Evropy po moři. Takzvaná centrální středomořská cesta je známá jako jedna z nejnebezpečnějších na světě. Podle projektu Mezinárodní organizace pro migraci zemřelo nebo se pohřešuje od roku 2014 ve Středomoří přes 25 tisíc lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse