Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2023 8:22
Čas čtení 0:52
Adéla Ježková

Foto: Nokia po 60 letech změnila své logo. Hlasuj v anketě, jak se ti líbí

Foto: Nokia po 60 letech změnila své logo. Hlasuj v anketě, jak se ti líbí
Zdroj: Unsplash.com
TECH MODERNÍ TECHNOLOGIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Finská telekomunikační společnost Nokia změnila své ikonické logo.

Nokia odhalila novou identitu své značky v neděli na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně. Jedná se přitom o první zásadní změnu loga firmy po téměř 60 letech. Společnost tak chce podle portálu The Verge připomenout světu, že už nevyrábí mobilní telefony. 

Doporučeno
Bydlení budoucnosti: Jak vypadá největší projekt domů ze 3D tisku? Dvoupokojový domek stojí 640 tisíc korun Bydlení budoucnosti: Jak vypadá největší projekt domů ze 3D tisku? Dvoupokojový domek stojí 640 tisíc korun 24. února 2023 10:07

„Aktualizujeme naši strategii a jako klíčový nástroj také osvěžujeme naši značku, aby odrážela to, čím jsme dnes: lídrem v technologických inovacích, který je průkopníkem budoucnosti, kde se sítě setkávají s cloudem,“ uvedla společnost Nokia v příspěvku na blogu, který byl připsán generálnímu řediteli Pekku Lundmarkovi.

nokia
Zdroj: Nokia

Nokia, jakou svět neviděl

Ludmark se zároveň nechal slyšet, že přestože je Nokia v představách většiny stále úspěšnou značkou mobilních telefonů, již tomu tak není. Společnost se chce zaměřit na sítě a průmyslovou digitalizaci. „Toto je Nokia... ale ne taková, jakou ji svět dosud viděl,“ uvedl CEO firmy.

Nokia kdysi vládla mobilnímu světu, ale nedokázala se přizpůsobit éře chytrých telefonů. V roce 2014 tak společnost prodala tuto divizi Microsoftu, ale nejednalo se o příliš úspěšný obchod. V roce 2016, kdy Microsoft prodělal na akvizici nejméně osm miliard, Nokii koupilo HMD Global.

Anketa:
Líbí se ti nové logo?
Ano, je fresh.
Ne, to původní bylo lepší.
Ano, je fresh.
59 %
Ne, to původní bylo lepší.
41 %
Domů
Sdílet
Diskuse