Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2023 13:50
Čas čtení 1:09
TASR

Zemřela Linda Kasabian. Členka vražedného kultu Charlese Mansona se podílela na vraždě Sharon Tate

Zemřela Linda Kasabian. Členka vražedného kultu Charlese Mansona se podílela na vraždě Sharon Tate
Zdroj: California Department of Corrections and Rehabilitation - California Department of Corrections and Rehabilitation
NEWS KRIMI ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Ve věku 73 let zemřela Linda Kasabian, bývalá členka vražedného kultu vedeného Charlesem Mansonem.

Kasabian zemřela již 21. ledna v nemocnici v Tacomě ve státě Washington, až nyní se zpráva dostala na veřejnost. O úmrtí informovala TASR s odkazem na agenturu AFP.  

Takzvaná Rodina vedená Mansonem zavraždila v srpnu 1969 v pronajatém domě v exkluzivní losangeleské čtvrti pět osob včetně herečky Sharon Tate, která byla v době násilné smrti v osmém měsíci těhotenství. Otcem dítěte byl její manžel, filmový režisér Roman Polanski. 

Doporučeno
Charles Manson vystupoval jako svatý muž. Své následovníky přiměl k brutálním vraždám, které otřásly celými Spojenými státy Charles Manson vystupoval jako svatý muž. Své následovníky přiměl k brutálním vraždám, které otřásly celými Spojenými státy 15. srpna 2022 20:00

Ze spoluvinice korunní svědkyní

Během soudního procesu s členy sekty se Kasabian stala svědkyní obžaloby a dosáhla dohody o imunitě před trestním stíháním výměnou za poskytnutí důkazů o zločinech spáchaných Mansonovým klanem. Sama Kasabian u vražd asistovala jako řidička.


Tato dohoda byla v době procesu s Mansonem vnímána jako kontroverzní: někteří právníci chtěli, aby byla Kasabian za své zločiny plně stíhána. Jiní naopak tvrdili, že sice byla nepřímou spoluvinicí vražd, kterým nijak nezabránila, a ani po jejich spáchání nekontaktovala policii či šerifa, zároveň se však zřejmě na žádném ze zločinů fyzicky nepodílela.

Z oficiálního úmrtního dokumentu vyplývá, že Kasabian si změnila příjmení na Chiochios – zřejmě aby se ochránila poté, co svědčila proti vražednému kultu.

Doporučeno
KVÍZ: Dostala by tě sekta? KVÍZ: Dostala by tě sekta? 7. července 2022 8:00

U soudu byla jedinou členkou skupiny vrahů, která vyjádřila lítost a soucit. Charles Manson a čtyři jeho stoupenci dostali tresty odnětí svobody. Sám Manson, odsouzený na doživotí, zemřel ve vězení v roce 2017. Charles Manson byl jedním z nejznámějších zločinců 20. století. Podle žalobců chtěl prostřednictvím vražd rozpoutat rasovou válku mezi bílými a černými Američany.

Domů
Sdílet
Diskuse