Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
2. března 2023 12:32
Čas čtení 0:44

Policie zatočila s postrachem Prostějova. Skupina si za 5 měsíců nakradla majetek za 600 tisíc korun

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie zatočila s postrachem Prostějova. Skupina si za 5 měsíců nakradla majetek za 600 tisíc korun
Zdroj: Unsplash/Matthew Ansley/na voľné použitie (ilustračné foto)

Policisté z Prostějova objasnili případy loupeží, kterých se dopouštěla osmičlenná skupina narkomanů. V padesáti různých krádežích napáchali majetkovou škodu v hodnotě 600 tisíc korun.

Skupina čítala šest mužů a dvě ženy ve věku od 21 do 38 let, všichni uživatelé drog a recidivisté. Kradli společnými silami, ale i jednotlivě, podle příležitosti. Od loňského září do poloviny ledna letošního roku způsobili škodu za 600 tisíc korun.

Vloupali se například do sklepů, rodinných domů, garáží nebo chat či aut, které byly mnohdy nedostatečně zabezpečené. Kradli především elektro a stavební nářadí, elektrokola, jízdní kola a elektrokoloběžky, sportovní vybavení, elektroniku, ale i potraviny. Zmizel ale například i dětský kočárek, solární panel a šlapací tříkolka pro seniory, uvedla policie na svém webu. Brali všechno, co se dalo zpeněžit. Peníze používali především na drogy a živobytí. 

policie, krádež
Zdroj: Policie ČR

V lednu byli všichni zadrženi a v ten samý den police provedla dvě domovní prohlídky, při nichž bylo nalezeno přibližně 40 ukradených věcí, které jejich majitelé postrádali. Mimo to tam policie našla také asi půl kilogramu marihuany. Proti všem členům skupiny bylo zahájeno trestní stíhání a čeká je soud. 

Domů
Sdílet
Diskuse