Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
2. března 2023 20:00
Čas čtení 0:30

Kalifornii ochromila sněhová bouře. Podívej se, jak klimatická změna ovlivnila tamní počasí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kalifornii ochromila sněhová bouře. Podívej se, jak klimatická změna ovlivnila tamní počasí
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Miliony Američanů omezuje výjimečný stav, který v Kalifornii platí od středy kvůli sněhové bouři. Ta je důsledkem klimatických změn, tvrdí meteorologové.

Ve třinácti okrscích severoamerického státu Kalifornie byl ve středu vyhlášen výjimečný stav kvůli sněhovým bouřím, které v posledních dnech sužují tamní obyvatele. Podle meteorologů z americké stanice CBS jde o následek změn klimatu. Ve čtvrtek úřady vydaly varování před umrznutím. 

Na sociálních sítích sdílejí Kaliforňané videa závějí a hlubokého sněhu, který místy přesahuje výšku dvou metrů. Více než 75 tisíc obyvatel se ve čtvrtek ráno ocitlo bez elektřiny. Kvůli extrémnímu počasí byl nucen zavřít mimo jiné i Yosemitský národní park. 

2. března 2023 17:45 Čas čtení 0:28 Pastrňák prodloužil smlouvu v NHL. Stal se šestým nejlépe placeným hráčem v historii Pastrňák prodloužil smlouvu v NHL. Stal se šestým nejlépe placeným hráčem v historii

Výjimečný stav vyhlásil guvernér Gavin Newsom především k urychlení pomoci postiženým oblastem. „Uzavíráme smlouvy i se soukromými společnostmi, abychom urychlili odklízení sněhu a zprůjezdnění vozovek,“ uvedl ve svém prohlášení Newsom. 

Domů
Sdílet
Diskuse