Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová ČTK
9. března 2023 14:47
Čas čtení 0:41

Petr Pavel pronesl první projev v roli prezidenta republiky. Do vedení země chce vrátit důstojnost

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Pavel pronesl první projev v roli prezidenta republiky. Do vedení země chce vrátit důstojnost
Zdroj: TASR/AP

Nový prezident republiky Petr Pavel pronesl po složení slibu první projev. Do vedení země chce vrátit důstojnost, vymezil se proti populismu.

Česká společnost není příliš rozdělená, pouze si zvykla víc mluvit o tom, co ji rozděluje. V dnešním inauguračním projevu ve Vladislavském sále Pražského hradu to řekl nový prezident Petr Pavel. Výsledek prezidentských voleb podle něj ukázal, že lidé v Česku dávají přednost pravdě a slušnosti před nenávistnými útoky a překrucováním reality, píše ČTK. Dal také příležitost k návratu hodnotové politiky, míní.

Pavel v projevu připomněl svůj závazek vrátit do vedení země důstojnost, respekt, slušnost a další hodnoty, na které se podle něj rezignovalo, když se hlavním kritériem posuzování kvality činů i osobností stal úspěch. Za svůj nový tým označil Pavel všechny lidi, ať mu dali ve volbách svůj hlas, volili někoho jiného, nebo nehlasovali.

„Společně čelíme stejným problémům a jedině společně se s nimi také dokážeme úspěšně vypořádat,“ řekl. „Musíme si udržet pokoru. To ale neznamená, že nemůžeme mít odvahu nebo vizi. Dámy a pánové, vážení hosté, děkuji Vám za pozornost a přeji vše dobré,“ završil projev. Závěr doprovázel potlesk hostů. Celou schůzi obou komor Parlamentu ČR zakončila předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Domů
Sdílet
Diskuse