Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
10. března 2023 10:54
Čas čtení 1:02

Střelba v Hamburku: Zemřelo osm lidí, motiv zůstává nejasný. Petr Pavel vyjádřil soustrast

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Střelba v Hamburku: Zemřelo osm lidí, motiv zůstává nejasný. Petr Pavel vyjádřil soustrast
Zdroj: TASR/AP

Při střelbě v budově svědků Jehovových zemřelo osm lidí, další desítky byly zraněny. Mezi mrtvými může být podle policie i pachatel činu.

Při střelbě v budově svědků Jehovových v německém Hamburku zemřelo osm lidí, další desítky byly zraněny. Jedním z mrtvých byl nejspíš i samotný střelec, kterého našli na střeše budovy bez známek života. Policie stále zjišťuje motiv střelby, počítá i s možností trestného činu ve stavu nepříčetnosti. O případu informuje BBC.

10. března 2023 8:40 Čas čtení 1:03 Severní Korea: „Musíme se připravit na skutečnou válku.“ Armáda má zintenzivnit cvičení Severní Korea: „Musíme se připravit na skutečnou válku.“ Armáda má zintenzivnit cvičení

V současnosti pokračuje proces identifikace obětí, zatím se nepodařilo zjistit ani identitu útočníka, mělo by se ale jednat o muže mezi třiceti až čtyřiceti lety. Policejní jednotky přijely na místo střelby po čtvrteční deváté hodině.

„Slyšeli výstřel z horní části budovy a vyrazili do horního patra, kde také našli střelenou osobu. Zatím nemáme žádné náznaky, že by pachatelé utekli,“ okomentoval případ policejní mluvčí Holger Vehren s tím, že pachatel je pravděpodobně jedním z mrtvých.

Lidé se na místě sešli okolo deváté hodiny, podle BBC pravděpodobně kvůli studiu bible, když se náhle ozvala střelba. Na federální výstražné aplikaci NINAwarn se krátce po deváté objevilo upozornění, že „jeden nebo více neznámých pachatelů střílelo na lidi v kostele“. Původně bylo uvedeno, že při střelbě zemřelo šest osob, policie počet obětí později navýšila. 

10. března 2023 10:04 Čas čtení 0:51 Aktivisté blokovali dopravu na magistrále. Usilují o snížení rychlosti v Praze Aktivisté blokovali dopravu na magistrále. Usilují o snížení rychlosti v Praze

„S hlubokým zármutkem jsem se dozvěděl o včerejším násilném útoku ve městě Hamburku. Jménem svým i jménem občanů České republiky bych rád vyjádřil upřímnou soustrast rodinám obětí, německým občanům i prezidentovi Spolkové republiky Německo,“ vyjádřil soustrast na Twitteru prezident České republiky Petr Pavel.

Domů
Sdílet
Diskuse