Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová ČTK
10. března 2023 18:55
Čas čtení 0:43

„Smažák za 109 korun není normální.“ Babiš chce navýšit ceny v poslanecké jídelně. Na kolik tam vyjdou další pokrmy?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Smažák za 109 korun není normální.“ Babiš chce navýšit ceny v poslanecké jídelně. Na kolik tam vyjdou další pokrmy?
Zdroj: TASR/AP

V souvislosti s růstem platů ústavních činitelů vyzval Andrej Babiš (ANO) ke zvýšení cen v poslanecké jídelně. Sněmovna nebude projednávat návrh hnutí ANO na zmrazení platů politiků. Kabinet chce přijít s vlastním návrhem.

Babiš opětovně poukázal na ceny jídel v poslanecké jídelně a vyzval k jejich navýšení. Informovala o tom ČTK. „Já vím, že všichni mě tady budete nenávidět, ale mně je to jedno,“ uvedl. Podle něj není normální, aby poslance stála bramborová polévka 12 korun, čočková 15 či 16 korun, smažený sýr 109 korun, sekaný smažený řízek 105 korun a smažený vepřový řízek 112 korun.

10. března 2023 17:00 Čas čtení 2:30 Máslo a vepřové je levnější, alkohol zase dražší. Inflace je na 16,7 procenta, podívej se na aktuální ceníky Máslo a vepřové je levnější, alkohol zase dražší. Inflace je na 16,7 procenta, podívej se na aktuální ceníky

Předseda hnutí ANO to uvedl v souvislosti s navýšením platů ústavních činitelů, zatímco důchodcům se sníží valorizace penzí. „Je nemorální, aby se v dnešní době jedné skupině zvyšovaly platy,“ řekl předseda ANO. Kabinet vinil z toho, že „nechává inflaci zcela volný průběh a šetří na lidech“. Babiš si postěžoval, že ostatní zákonodárci mohou podnikat, zatímco on musel jako premiér převést holding Agrofert do svěřenských fondů.

Sněmovna nebude projednávat návrh na zmrazení platů politiků

Sněmovna nebude návrh opozičního hnutí ANO na zmrazení platů politiků na pět let projednávat ani schvalovat na mimořádné schůzi. Její program v pátek vládní koalice nepodpořila, k přijetí chyběl jediný hlas. Kabinet hodlá předložit vlastní řešení. ANO chtělo svůj návrh prosadit už v prvním kole projednávání.

Domů
Sdílet
Diskuse