Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková TASR
11. března 2023 17:17
Čas čtení 0:40

Rusko zařadilo Světový fond na ochranu přírody na seznam „zahraničních agentů“

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko zařadilo Světový fond na ochranu přírody na seznam „zahraničních agentů“
Zdroj: Pixabay/volně k užití

Rusko přidalo na seznam zahraničních agentů i Světový fond na ochranu přírody, prý ovlivňuje politiku. Na proslulý seznam jsou přidáváni jednotlivci, média i organizace nepohodlné tamnímu režimu.

Rusko zařadilo na seznam tzv. zahraničních agentů Světový fond na ochranu přírody (WWF). Rozhodlo o tom ruské ministerstvo spravedlnosti, podle kterého tato organizace využívá své údajné aktivity v oblasti ochrany životního prostředí k ovlivňování politiky. Místní pobočka WWF uvedla, že se proti rozhodnutí odvolá, informovala v sobotu TASR.

11. března 2023 15:06 Čas čtení 1:00 „Česko proti bídě.“ Tisíce lidí v Praze demonstrovaly proti vládě „Česko proti bídě.“ Tisíce lidí v Praze demonstrovaly proti vládě

Ruské ministerstvo uvedlo, že „představitelé WWF se svou údajnou činností v oblasti ochrany přírody, životního prostředí a biodiverzity snažili ovlivňovat rozhodnutí výkonných a legislativních orgánů Ruské federace“. WWF podle resortu „bránil realizaci průmyslových a infrastrukturních projektů“.

Putin
Zdroj: TASR/AP

Ruská vláda na seznam „zahraničních agentů“ přidala již desítky nevládních organizací, nezávislých médií a osob. Nevládní organizace si stěžují, že toto označení jim komplikuje nebo znemožňuje působení v Rusku. Podle stanice ABC je na seznamu také advokátní skupina Free Buryatia Foundation, jež pomohla ruským vojákům, kteří se nechtěli účastnit války na Ukrajině, vrátit se domů.

WWF je jednou z největších environmentálních organizací na světě. Organizace ve svém prohlášení poukázala na tři desetiletí svých aktivit v Rusku a uvedla, že v zemi má 1,5 milionu podporovatelů.

Domů
Sdílet
Diskuse