Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jakub Paulík
11. března 2023 18:26
Čas čtení 0:38

Němečtí katoličtí kněží budou žehnat párům stejného pohlaví. Vatikán varuje před „zlomem“ v církvi

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Němečtí katoličtí kněží budou žehnat párům stejného pohlaví. Vatikán varuje před „zlomem“ v církvi
Zdroj: TASR/AP/Michael Buholzer/Keystone

Rozhodnutí podpořilo 81 % duchovních.

V Německu budou moci katoličtí kněží nově žehnat párům stejného pohlaví. Tento krok podpořilo na sjezdu ve Frankfurtu nad Mohanem při hlasování až 81 procent přítomných biskupů a jiných vysoce postavených duchovních, píše Deutsche Welle.

Ze 202 členů synodálního shromáždění bylo pro 176. Čtrnáct hlasovalo proti a dvanáct se zdrželo. Dokument zahrnující toto rozhodnutí, který během shromáždění přijali, bude platný od roku 2026. Za tuto dobu je třeba připravit liturgický formát požehnání.

3. března 2023 17:20 Čas čtení 1:04 Jordan Peterson poučoval papeže o tom, co je křesťanství Jordan Peterson poučoval papeže o tom, co je křesťanství

Setkání katolických představitelů s názvem Synodální cesta se zaměřují na potenciální změny katolické církve v Německu. Mimo jiné se snaží ukončit kněžský celibát a podporují možnost, aby byly ženy vysvěceny za diakonky. Reformní hnutí vzniklo v době rekordního odchodu Němců z katolické církve. Jejich počet v roce 2021 poprvé klesl pod hranici 50 procent.

Vatikán však upozorňuje na to, že kroky Synodální cesty mohou vést ke „zlomu“ v katolické církvi v Německu. Biskup z Eichstättu Gregor Maria Hanke zmínil možnost, že by se německá církev odtrhla podobně jako v minulosti anglikánská.

Domů
Sdílet
Diskuse