Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
12. března 2023 10:00
Čas čtení 1:04

Předpověď počasí: Česko čekají na konci příštího týdne jarní teploty

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Česko čekají na konci příštího týdne jarní teploty
Zdroj: Unsplash/Melisa Popanicic/volně k užití

Přinášíme týdenní předpověď počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Na začátku a na konci týdne se můžeš těšit na jarní teploty.

V neděli bude oblačno až zataženo, dopoledne ale může být i skoro jasno. Odpoledne a večer od západu postupně přivane déšť nebo déšť se sněhem, v polohách nad 400 m bude sněžit. Přes den bude 2 až 6 °C, na jižní Moravě až 8 °C, večer na jihozápadě kolem 0 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pondělí nás čeká oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Na severu a severovýchodě země může pršet, večer se na severozápadě ojediněle objeví i bouřky. Denní teploty už budou připomínat jaro, bude 10 až 14 °C, v noci 4 až 0 °C.

Oblačno až zataženo bude i v úterý, meteorologové očekávají i dešťové přeháňky, které ale budou večer ubývat. V polohách nad 1000 m čekejte i srážky sněhové. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 9 a 13 °C. Nejnižší noční teploty budou 8 až 4 °C. 

Předpověď 12. 3. až 20. 3.2023.
Předpověď 12. 3. až 20. 3.2023. Zdroj: ČHMÚ

Krátce se ochladí, ale o víkendu bude opět tepleji

Nejvyšší denní teploty klesnou ve středu na 3 až 7 °C, v noci budou až –3 °C. Přes den bude oblačno až zataženo, ojediněle podle polohy sněhové, smíšené nebo dešťové přeháňky. K večeru budou srážky ustávat a oblačnosti bude ubývat.

Ve čtvrtek nás opět může místy stihnout déšť, obloha bude polojasná až oblačná. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Nejnižší noční teploty 0 až –4 °C.


Od pátku do neděle nás čeká oblačno až polojasno. Postupně oblačno až zataženo, v neděli se může místy objevit déšť nebo přeháňky. O víkendu se přes den teploty vyšplhají na 10 až 15 °C. Nejnižší noční teploty budou 5 až 0 °C. 

Zpět
Sdílet
Diskuse