Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2023 6:44
Čas čtení 0:46
Dominik Vetrák

Ke Huy Quan vyhrál Oscara za svou první roli po 20 letech mimo film. Podívej se na jeho emotivní děkovnou řeč

Ke Huy Quan vyhrál Oscara za svou první roli po 20 letech mimo film. Podívej se na jeho emotivní děkovnou řeč
Zdroj: Getty Images/Kevin Winter/Staff
FILMY A SERIÁLY OSCAR 2023
Uložit Uložené

Hvězda vynikajícího snímku Everything Everywhere All at Once postavila na nohy celý Hollywood a vysloužila si emotivní standing ovation. Ke Huy Quan je podle oscarové Akademie nejlepším hercem ve vedlejší roli.

Ke Huy Quan je vietnamsko-americký herec, který se na stříbrném plátně objevil poprvé v roce 1984 ve snímku Indiana Jones a Chrám zkázy. Byl to jeho herecký debut. Ve věku 12 let hrál oblíbenou postavu Shortyho (Short Round), který s kšiltovkou na hlavě pomáhal Indymu. Letos zvítězil na Oscarech v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli. Informuje o tom Variety a BBC.

Doporučeno
Oscary ovládl film Everything Everywhere All at Once. Sošku si odnesl i Avatar Oscary ovládl film Everything Everywhere All at Once. Sošku si odnesl i Avatar 13. března 2023 5:55

Herec se objevil i v dalších filmech jako Goonies či Encino Man, ale hollywoodští producenti ho po tomto filmu od roku 1992 neobsazovali. Následně hrál jen ve dvou neznámých filmech a do Hollywoodu se vrátil po 20leté pauze, kdy nehrál v žádném filmu ani seriálu.

Jedenapadesátiletý herec dostal šanci po dvacetiletém čekání a během emotivní děkovné řeči vzkázal lidem, aby se nikdy nevzdali svých snů a aby nikdy nepřestali věřit, že se jednou splní. Hercova kariéra se od snímku Everything Everywhere All at Once, za kterou získal Oscara, naplno rozjela. Letos ho uvidíme v marvelovském seriálu Loki a příští rok ve sci-fi snímku Electric State od Netflixu.

Domů
Sdílet
Diskuse