Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2023 8:15
Čas čtení 1:11
Veronika Dlesková

Facka Willa Smithe bavila i na letošních Oscarech. Toto jsou všechny momenty, kdy se o ní vtipkovalo

Facka Willa Smithe bavila i na letošních Oscarech. Toto jsou všechny momenty, kdy se o ní vtipkovalo
Zdroj: Getty Images/Neilson Barnard
OSOBNOSTI CHRIS ROCK OSCAR 2023 WILL SMITH
Uložit Uložené

Oscaři pro tento rok jsou rozdáni a s nimi i pěkná řádka vtipů, která se vztahuje k incidentu, jenž ovládl loňskou ceremonii. Moderátor večera Jimmy Kimmel nešetřil narážkami na konflikt, o který se postarali komik Chris Rock a herec Will Smith.

Kdo se těšil na pořádnou dávku vtipů o loňském incidentu, nebyl ochuzen. Při předávání Oscarů v březnu 2022 si Chris Rock utahoval z účesu Smithovy manželky. Ta žije s alopecií, kvůli které jí vypadávají vlasy. Smith v reakci vstoupil na pódium a Rockovi dal facku. Herec krátce po incidentu vyhrál Oscara za svou roli v životopisném dramatu King Richard. O tom, co Smithe k takovému činu vedlo, jsme tě informovali v tomto článku

Doporučeno
Will Smith objasnil facku na Oscarech. Prý za všechno mohl hněv, který v sobě dlouhodobě potlačoval Will Smith objasnil facku na Oscarech. Prý za všechno mohl hněv, který v sobě dlouhodobě potlačoval 30. listopadu 2022 10:46

Moderátor letošního předávání cen Akademie Jimmy Kimmel se k incidentu vyjádřil hned v úvodním projevu. „Máme zavedena přísná opatření. Pokud se kdokoliv v sále dopustí násilného činu, dostane Oscara a povolíme mu devatenáctiminutový projev,“ uvedl Kimmel. Narážel tím na nedostatečnou reakci organizátorů na incident, který se odehrál. 

Kimmel dodal, že pokud se někdo pokusí napadnout jeho, bude muset projít přes několik nominovaných, kteří se za něj postaví. Konkrétně jmenoval Michaela B Jordana, Pedra Pascala, Andrewa Garfielda, Stevena Spielberga a Guillerma del Tora. 

Kimmel nešetřil narážkami na loňský incident ani v průběhu večera. „Dnes večer je nominováno mimo jiné pět irských herců, takže pravděpodobnost další rvačky na pódiu stoupá,“ uvedl. 

Loňský incident se stal při předávání ceny za nejlepší celovečerní dokumentární film. Takže ani tato kategorie se neobešla bez moderátorovy poznámky. „Další kategorií je Nejlepší celovečerní dokument, což je, jak si asi vzpomínáte, kategorie, u níž došlo v loňském roce k malé potyčce. Doufejme, že letos to proběhne bez problémů,“ dodal Kimmel. 

Jak dopadly filmy na letošním předávání Oscarů a který byl ten vítězný, se dozvíš v tomto článku.

Doporučeno
Oscary ovládl film Everything Everywhere All at Once. Sošku si odnesl i Avatar Oscary ovládl film Everything Everywhere All at Once. Sošku si odnesl i Avatar 13. března 2023 5:55
Domů
Sdílet
Diskuse