Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2023 15:00
Čas čtení 2:16
Tereza Šnajdrová

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert $uicideboy$ či povídání o teenage prostituci v Praze

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert $uicideboy$ či povídání o teenage prostituci v Praze
Zdroj: Flickr/Bexer_/volně k použití
KULTURA KONCERTY KULTURNÍ AKCE PÁRTY A AKCE POJĎ VEN!
Uložit Uložené

I tento týden je nadupaný skvělými akcemi, tak neseď doma a vyraz za kulturou.

Pondělí je tu a s ním i náš (ne)tradiční přehled těch nejlepších kulturních akcí, které se tento týden uskuteční v Praze. Vyraz na temnou rapovou show amerických $uicideboy$, koncert australského popového písničkáře Jacoba Leeho nebo na promítání filmu Mandragora s doprovodným komentářem muže, který má sám zkušenosti s dětskou prostitucí v Praze.

Doporučeno
Jsme jako superhrdinky. Clark Kent je Supermanem také jen tehdy, když si oblékne kostým, říká drag queen Alyssa Edwards (Rozhovor) Jsme jako superhrdinky. Clark Kent je Supermanem také jen tehdy, když si oblékne kostým, říká drag queen Alyssa Edwards (Rozhovor) 7. března 2023 6:00

Jacob Lee, 15. března v Café V Lese

Ve středu 15. března navštíví Prahu australský písničkář Jacob Lee, kterého můžeš znát z pěvecké soutěže The Voice. Muzikant začínající jako busker má dnes na svém kontě dvě alba. Jeho debut Philosophy mu zajistil pověst popové senzace.

Texty prošpikované myšlenkami, reflektujícími životní radosti i strasti, a melodie inspirované heavy metalem a hip-hopem si vysloužily miliony přehrání na streamovacích platformách a nyní si je budou moci užít i čeští fanoušci a fanynky. Jacob Lee vystoupí v pražském Café V Lese, brány klubu se otevřou v 19:00 hodin.

Attila, 15. března v MeetFactory

Pokud preferuješ tvrdší muziku, místo do Café V Lese radši ve středu zajdi do MeetFactory. Tam vystoupí americká metalcorová kapela Attila a s sebou přiveze hned čtyři hosty – Our Hollow, Our Home, Traitors, Ghost Iris a Stain The Canvas. Attila začala psát svůj příběh v roce 2005 a během pár měsíců si získala pozornost z mnoha zemí světa. 

Dnes už má venku devět studiových desek, přičemž ta poslední s názvem Closure vyšla v roce 2021 a sklízela obdiv jak u hudebních kritiků, tak u fanoušků. Právě toto album a další pecky jako Middle Fingers Up, Pizza nebo About That Life si budeš moci poslechnout ve středu v pražském MeetFactory. Akce začíná v 18:00 hodin.

Mandragora – s Karlem o filmu a o tom, jak to tenkrát celé bylo, 15. března v Pražském kreativním centru

U středy 15. března ještě zůstaneme. V Pražském kreativním centru na Staroměstském náměstí se bude promítat zkrácená projekce českého snímku Mandragora, který mapuje chlapeckou a dětskou prostituci v Praze v 90. letech, drogy a pasáky. 

Dobu, kdy byla prostituce rozšířená především kolem Fantovy kavárny na hlavním nádraží, zažil také Karel, který se ve filmu objevil jako komparz. Snímek proto bude komentovat, přítomné zasvětí do temného prostředí, a bude dokonce i odpovídat na případné dotazy. Projekce začne v 18:00 hodin v Pražském kreativním centru.

Velryba, 16. března v Edison Filmhubu

Ve čtvrtek 16. března se v Edison Filmhubu bude promítat snímek Velryba o samotářském učiteli angličtiny Charliem, který váží 270 kilogramů a pokouší se znovu navázat kontakt se svou sedmnáctiletou dcerou Ellie. Naši recenzi na film Velryba si můžeš přečíst u nás na webu. 

Brendan Fraser, herec, který ztvárnil Charlieho, získal za roli ve Velrybě Oscara za nejlepší herecký výkon. I to značí, že se jedná o kvalitní podívanou, kterou bys rozhodně neměl*a vynechat. Vyraz proto ve čtvrtek do Edison Filmhubu, kde se Velryba promítá od 16:30 hodin.

$uicideboy$, 18. března ve Sportovní hale Fortuna

Náš výběr nejlepších akcí v Praze uzavírá sobotní koncert neworleanského rapového dua $uicideboy$. To v rámci úspěšné tour s názvem Grey Day Tour zavítá i do Česka, a to si prostě nemůžeš nechat ujít. $uicideboy$ se v roce 2022 stali 27. nejstreamovanějšími umělci roku napříč všemi žánry a tuzemským fanouškům v sobotu 18. března ukážou, zač je toho loket.

Do Prahy přivezou nejnovější album DIRTIESTNASTIEST$UICIDE, ale také hity jako ...And to Those I Love, Thanks for Sticking Around..., Kill Yourself (Part III) nebo Paris. Koncert se uskuteční v holešovické Sportovní hale Fortuna, která se návštěvníkům a návštěvnicím otevře v 19:00 hodin. 

Anketa:
Na které akci se potkáme?
Jacob Lee
Attila
Mandragora – s Karlem o filmu a o tom, jak to tenkrát celé bylo
Velryba
$uicideboy$
Jacob Lee
4 %
Attila
4 %
Mandragora – s Karlem o filmu a o tom, jak to tenkrát celé bylo
23 %
Velryba
4 %
$uicideboy$
65 %
Domů
Sdílet
Diskuse