Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
13. března 2023 12:15
Čas čtení 0:47

Petr Pavel podnikl první zahraniční cestu. Na Slovensku se setkal s prezidentkou Čaputovou

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Pavel podnikl první zahraniční cestu. Na Slovensku se setkal s prezidentkou Čaputovou
Zdroj: TASR

Nově zvolený prezident Petr Pavel v pondělí podnikl svou první zahraniční cestu ve funkci hlavy státu. Tradičně zamířil na Slovensko, kde ho na dvoudenní návštěvě přivítala prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová přivítala v pondělí dopoledne v bratislavském Prezidentském paláci nově zvoleného prezidenta České republiky Petra Pavla. Jedná se o jeho první zahraniční cestu ve funkci a je tradicí, že nově zvolený prezident zamíří po inauguraci právě na Slovensko. Informuje o tom TASR.

Petr Pavel nastoupil do funkce minulý čtvrtek. Více o inauguraci si můžeš přečíst v tomto článku
9. března 2023 21:16 Čas čtení 2:52 „Konečně se zas národu vrací důstojnost,“ zní z nádvoří Hradu. Přinášíme prezidentskou inauguraci obrazem „Konečně se zas národu vrací důstojnost,“ zní z nádvoří Hradu. Přinášíme prezidentskou inauguraci obrazem

Obě hlavy státu po slavnostním ceremoniálu, u něhož nechybělo pohoštění v podobě chleba se solí, uctily památku zakladatelů první Československé republiky Tomáše Garrigua Masaryka a Milana Rastislava Štefánika. Pavel má spolu s první dámou v plánu uctít také památku obětí loňského útoku u klubu Tepláreň a zavražděného novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové. 

Čaputová překvapila české občany, když se krátce po zveřejnění finálních výsledků prezidentských voleb objevila ve volebním štábu Petra Pavla, aby mu předala svou gratulaci. Tu zopakovala i minulý týden po nástupu Pavla do funkce hlavy státu. 

Domů
Sdílet
Diskuse