Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
14. března 2023 7:51
Čas čtení 0:52

Řidič pick-upu srazil v Kanadě skupinu chodců a ujel. Dvě osoby zabil a devět zranil

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Řidič pick-upu srazil v Kanadě skupinu chodců a ujel. Dvě osoby zabil a devět zranil
Zdroj: TASR/AP

Osmatřicetiletý řidič vjel do skupiny chodců a následně z místa ujel. Nakonec se ale sám přihlásil policistům. Motiv jeho činu není znám.

Řidič pick-upu srazil v quebeckém Amqui skupinu chodců a z místa činu ujel. Osmatřicetiletý muž v noci z pondělí na úterý středoevropského času vjel do skupiny lidí, kteří šli podél cesty. Jeho činy způsobily smrt dvou mužů a zranění dalších devíti lidí. Celý incident prošetřuje policie. Informuje CBC.

13. března 2023 17:24 Čas čtení 0:59 Dva Češi a dvě Češky čelí obžalobě za obchod s lidmi. V Británii jim hrozí doživotí, u nás 8 až 15 let Dva Češi a dvě Češky čelí obžalobě za obchod s lidmi. V Británii jim hrozí doživotí, u nás 8 až 15 let

Město Amqui se nachází na jihovýchodě Kanady asi 640 kilometrů od Montrealu. Jde o malé provinční město, kterým incident otřásl. „Řidič pick-upu srazil chodce, kteří šli po Route 132. Nějakou dobu ještě pokračoval v cestě a srazil další chodce,“ informoval o situaci zasahující policista Claude Doiron.

Muž se ale později sám přihlásil policii. Motiv jeho jednání zatím není znám. Výsledkem ale byla smrt dvou mužů (60 a 70 let) a devět zraněných, mezi kterými měly být podle poslance quebeckého Národního shromáždění Pascala Bérubého i děti. Všichni byli převezeni do nemocnice ve městě Québec.

K tragédii se vyjádřil i kanadský premiér Justin Trudeau. „Dnes jsou mé myšlenky a srdce s lidmi z Amqui. Chtěl bych poděkovat bezpečnostním složkám za rychlé, odvážné a profesionální jednání,“ uvedl na Twitteru. Na místo musel vyrazit psychologický tým, jelikož celé události přihlížela velká skupina lidí, která zůstala v šoku. Stejnou pomoc dostanou i zranění v nemocnici. 

Kanada má přitom v živé paměti incident z minulého měsíce, při kterém autobus naboural do školky ve městě Laval a zabil dvě děti. 

Domů
Sdílet
Diskuse