Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR Alena Julie Novotná
14. března 2023 20:45
Čas čtení 0:50

Nizozemsko: Muž byl odsouzen za stealthing. Během sexu si sundal kondom bez souhlasu partnerky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Nizozemsko: Muž byl odsouzen za stealthing. Během sexu si sundal kondom bez souhlasu partnerky
Zdroj: Unsplash/charlesdeluvio

Soud v Nizozemsku v úterý odsoudil muže, který si bez souhlasu partnerky během pohlavního styku odstranil kondom. Jedná se o první verdikt tohoto druhu v zemi. TASR převzala zprávu z agentury DPA.

Za odstranění kondomu bez vědomí partnerky, tzv. stealthing, dostal 28letý muž tříměsíční podmíněný trest odnětí svobody a musí zaplatit odškodné 1000 eur. Před soudem ve městě Dordrecht byl usvědčen z vyvíjení nátlaku, z obžaloby ze znásilnění jej soud osvobodil.

28. listopadu 2022 6:00 Čas čtení 6:52 Partner si sundal kondom bez mého vědomí. Ve skutečnosti šlo o znásilnění, popisují oběti stealthingu Partner si sundal kondom bez mého vědomí. Ve skutečnosti šlo o znásilnění, popisují oběti stealthingu

V létě 2021 se oba dohodli na použití kondomu během sexuálního styku. V posteli se ho však muž zbavil bez vědomí partnerky. Soud v rozsudku uvedl, že ženu ohrozil z hlediska pohlavně přenosných chorob nebo nechtěného těhotenství. V jiném podobném případě byl muž osvobozen z obžaloby pro nedostatek důkazů o nátlaku, cituje TASR AP.

Refresher vyzpovídal oběti stealthingu

Stealthing je trestný také v Austrálii, na Novém Zélandu, v americkém státě Kalifornie a od roku 2020 ve Velké Británii a Německu. V České republice se zatím této problematice pozornost nevěnuje.


„Nejhorší bylo, že jsem se za sebe styděla. Když jsem přijela domů, tak jsem půl dne strávila ve vaně, pořád se myla a brečela a brečela, jak jsem blbá. Bohužel se nedalo dělat nic. Tinder jsem od té doby nevyužila,“ popsala pro Refresher Nikola psychickou zátěž, kterou na ní stealthing zanechal. Odstranění kondomu při souloži není ale čistě doménou mužů, respondent Tomáš popsal svou zkušenost se ženou, která po jeho zjištění reagovala agresivně. Všechny příběhy i odpovědi právničky si můžeš přečíst v tomto článku.

Domů
Sdílet
Diskuse