Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
18. března 2023 12:40
Čas čtení 0:38

Letos oficiálně skončí pandemie koronaviru, věří šéf WHO

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Letos oficiálně skončí pandemie koronaviru, věří šéf WHO
Zdroj: TASR/František Iván

Šéf Světové zdravotnické organizace (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus věří, že se v letošním roce dočkáme konce pandemie covidu-19. Oznámil to v pátek na tiskové konferenci.

Počet hlášených případů úmrtí v souvislosti s koronavirovou pandemií se v minulém týdnu pohyboval kolem 5000. Ghebreyesus to oznámil na páteční tiskové konferenci a dodal, že se jedná o nižší číslo než před třemi roky, tedy v době, kdy začala WHO mluvit o pandemii. Označil to za pozitivní vývoj. 

17. března 2023 17:32 Čas čtení 0:30 Čína s Ruskem podepíšou dohodu o spolupráci. Vzájemné vztahy vstupují do nové éry, věří Čína s Ruskem podepíšou dohodu o spolupráci. Vzájemné vztahy vstupují do nové éry, věří

„Jsem přesvědčen, že letos budeme moci říct, že covid-19 jakožto nouzová situace v oblasti veřejného zdraví mezinárodního významu skončila,“ uvedl Ghebreyesus. „Ještě tam ale nejsme,“ dodal. 

Ghebreyesus mluvil kromě předpokládaného konce pandemie také o dosud nevyjasněných okolnostech, které provázejí samotný původ koronaviru. Světová zdravotnická organizace si od čínských úřadů vyžádala data, která by měla pomoci celou situaci objasnit. Zatím ale materiály poskytnuté čínskou stranou neposkytují definitivní odpověď na otázku, odkud se covid-19 vzal. Jak uvádí CNN, podle WHO jsou „na stole stále všechny možnosti“.

Domů
Sdílet
Diskuse